Anestesisjuksköterska till thoraxoperation

Sista ansökningsdag 2024-07-07
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt- och lungsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS606/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Thorax är Akademiska sjukhusets specialklinik för kirurgisk behandling av sjukdomar i bröstkorgen. Hos oss opereras sjukdomar i hjärtat, lungorna och de stora blodkärlen. De vanligaste diagnoserna är kranskärlssjukdom, klaffel, pulsåderbråck och lungtumörer. Vi utför även ECMO-behandlingar på indikation lungsvikt och hjärtsvikt.

Vår operationsavdelning är en modern och högteknologisk enhet med fem operationssalar för konventionell thoraxkirurgi och en interventionssal för kateterburen intervention och även en sal för robotkirurgi (100 huset). Vi har ett nära samarbete inom hela verksamhetsområdet och ett gemensamt ansvar för hela vårdkedjan, vilket gör att vi kan planera, genomföra och utvärdera hela patientflödet. Vi arbetar med korta beslutsvägar, där långsiktighet och kvalitet är ledord. 

På thoraxoperation får du chansen att bli en del av en högspecialiserad och spännande verksamhet där du kommer att arbeta i en mycket effektiv organisation med ett professionellt team som tillsammans leverera specialistvård med en mycket hög medicinsk kvalitet.  

Ditt uppdrag

På thoraxkliniken arbetar anestesisjuksköterskan med thoraxanestesi både på operationssalarna och på interventionssalen och robotsalen. Thoraxanestesin förser även sjukhusets PCI- och arytmiverksamhet med anestesikompetens, vilket innebär att du även arbetar med högspecialiserad kardiologi.

Tjänsten innebär arbete huvudsakligen på dagtid, men även arbete på kvällstid och jourtjänstgöring ingår. Schemat läggs utifrån individuell schemaplanering och arbetstidsförkortning ingår vid schemaläggning med jourtjänstgöring. Du är varmt välkommen på hospitering för att se vår verksamhet. Sedan 2023 jobbar vi efter en ny och mycket mer attraktiv schemamodell där kravet på 11 timmars dygnsvila är inlagd.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med en specialistutbildning inom anestesisjukvård. Vi välkomnar både dig som är erfaren och dig som är ny i rollen som anestesisjuksköterska.

Din kompetens

Vi söker dig som:
• ser en utmaning och glädje i att arbeta i en helt ny verksamhet, med möjlighet att påverka ditt arbete.
• har en flexibel personlighet, är lösningsfokuserad och har lätt att kommunicera och samarbeta.
• är positiv till att delta i kvalitets- och utvecklingsarbete.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning med lön och tillträdesdag efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Hos oss får du en stimulerande arbetsmiljö där vi lägger stor vikt vid kvalitets- och kompetensutveckling för både dig och verksamheten. Du får även en individuellt anpassad introduktion beroende på tidigare erfarenhet. Vi arbetar med mentorbaserad inskolning där du som ny medarbetare tilldelas två mentorer under inskolningsperioden. Introduktionsmaterialet är utformat bland annat som en checklista, som du stegvis arbetar med tillsammans med mentorerna. 

Åker du kollektivtrafik finns möjlighet till nettoavdrag för årsbiljett på UL, du kan även löneväxla till personalbil eller till pension. Vi har en egen friskvårdsanläggning, Friskhuset, där samtliga medarbetare inom Region Uppsala är välkomna att träna i gymmet, delta i gruppträningspass, boka massage och personlig tränare. Där erbjuds också ett stort utbud av kurser och föreläsningar, fysioterapi, ergonomi och förflyttningsutbildning. För dig som börjar jobba hos oss och kommer från annan ort finns möjlighet att ansöka om tillfällig personalbostad (med kontrakt upp till ett år). Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Camilla Eriksson, 018-612 26 85
Bitr. avdelningschef Moayad Altaiy, 018-617 52 92
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.