Driftingenjör Styr och Automation

Sista ansökningsdag 2024-05-30
Arbetsplats Teknikavdelningen
Förvaltning Fastighet och service
Referensnummer LSU14/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi som arbetar på Fastighet och service förvaltar och sköter driften i Region Uppsalas fastigheter och lokaler. Vi söker nu en Driftingenjör Styr och Automation till Teknikavdelningen. Har du god kompetens inom fastighetsstyrning och automation och vill arbeta med varierande uppgifter i en komplex verksamhet under snabb utveckling? Då kommer du att trivas hos oss och vi med dig!

Om arbetsgivaren - Fastighet och service
Region Uppsala kännetecknas av en stark tillväxt och förvaltningen Fastighet och service är en viktig del i denna. Vi på Fastighet och service omsätter drygt en miljard kronor och är ca 500 medarbetare. Vi utvecklar, förvaltar och underhåller en lokalyta på drygt 760 000 kvadratmeter, allt från nya avancerade vårdbyggnader till medeltida slott. Vi sköter även transporter och arbetar med logistiska lösningar inom Region Uppsala samt ansvarar för måltidsservice till inneliggande patienter. De flesta av våra kunder finns inom hälso- och sjukvården och den största kunden är Akademiska sjukhuset. Vi lovar dig komplexa och utmanande arbetsuppgifter, många möten med intressanta människor och trevliga arbetskamrater som går till sina arbeten för att göra något viktigt! Vad är viktigt för dig?

Om tjänsten
I rollen som Driftingenjör Styr och Regler kommer du att ansvara för förvaltningens fastighetstyrning och övervakning:

 • Drift och skötsel av våra styr och övervakningssystem för våra fastigheter tillsammans med drifttekniker Styr.
 • Operativt övervaka och felsöka våra styr och övervakningssystem.
 • Ganska styr och övervakningssystem i våra projekt med särskilt fokus på PLC och driftkort.
 • Kravställa och kontrollera larmöverföringar till SCADA så att det överensstämmer med fastighetsdriftens behov.
 • Ansvara för att samla och följa upp garantifrågor och felanmälningar kopplade till fastigheternas styr och övervakningssystem.
 • Hantera samtliga mjukvaror i underliggande system och utrustningar.

Till din hjälp för det operativa arbetet finns det styrtekniker inom driften. I det strategiska arbetet samarbetar du med Teknikspecialist Styr. Tillsammans utgör ni Regionen Uppsalas kompetens inom området och samarbete inom gruppen är helt avgörande.
Teknikspecialisterna ansvarar för kravställningen inom fastighetsstyrning och du förväntas bidra till utvecklingen inom området.
Du tillhör Teknikavdelningen som består av 18 medarbetare med olika specialistkompetenser inom fastighetsteknik, dokumentation och vårdfunktionsplanering. Du blir en del av en unik grupp engagerade medarbetare som präglas av ett tätt samarbete och god stämning.

Din profil
Vi söker dig med erfarenhet av fastighetsstyrning och automation. Har du erfarenhet av PLC programmering, driftkort och SCADA system är det meriterande, likaså om du har för tjänsten relevant utbildning på högskolenivå. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Självklart är du en datorvan person som snabbt sätter dig in i olika typer av systemstöd.
Som person är du kommunikativ, noggrann och flexibel. Du trivs med många kontaktytor såväl internt som externt och har ett konstruktivt förhållningssätt i kommunikationen med andra. Vidare är du strukturerad, ordningsam och tycker om att verka för ett ständigt förbättringsarbete.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Krav

 • Erfarenhet inom fastighetsstyrning minst 3-5 år.
 • Goda kunskaper inom PLC programmering
 • Ordningsam, tydlig och drivande
 • God svenska i tal och skrift
 • Mycket god datorvana

Meriterande

 • Erfarenhet av SCADA
 • Erfarenhet av övrig fastighetsteknik
 • Relevant utbildning på högskolenivå

Övrig information
Du är placerad vid Akademiska sjukhuset. Tjänsten är heltid tillsvidare. Tillsättning snarast enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Vill du veta mer om Fastighet och service innan du söker? Se filmen om oss här!

Fackliga företrädare nås via Region Uppsalas växel på 018-611 00 00.
Vid eventuella frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig Rekryteringskonsult Anne Wegar på anne.wegar@jeffersonwells.se eller på telefon 0709-535 880.

Varmt välkommen med din ansökan!
Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Sök jobbet

Om Fastighet och service