Avdelningschef säkerhet och beredskap

Sista ansökningsdag 2024-05-30
Arbetsplats Ledningskontoret
Förvaltning Region Uppsalas ledningskontor
Referensnummer RK58/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Region Uppsalas ledningskontor är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. Ledningskontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i Region Uppsalas olika verksamheter och regionen kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Ledningskontoret leds av regiondirektören och har en styrande, stödjande och samordnande roll i Region Uppsala.

På ledningskontoret finns avdelningar för ekonomi, HR, hälso- och sjukvård, it, kommunikation och information, regional utveckling, säkerhet och beredskap samt regiondirektörens stab.
Region Uppsalas ledningskontor har drygt 800 medarbetare. Vill du utvecklas och bidra till Region Uppsalas utveckling - välkommen att arbeta med oss!

Vår verksamhet

Avdelningen för säkerhet och beredskap är en helt ny avdelning som bildats vid ledningskontoret sedan våren 2024. Avdelningen består idag av tre enheter, säkerhet, civil beredskap och katalog och säkerhetstjänster och ansvarar för det regionövergripande arbetet med säkerhet och beredskap.
Nu söker vi en Avdelningschef till Avdelningen för säkerhet och beredskap. Avdelningen har idag ca 20 medarbetare men arbetar även tillsammans med förvaltningsdirektörer och säkerhetssamordnare på samtliga förvaltningar. Avdelningen bedriver verksamhet inom områdena kris- och katastrofmedicinsk beredskap, välfärdsbrottslighet, säkerhetsskydd, verksamhetsskydd, dataskydd, signalskydd, informationssäkerhet och civilt försvar.

Ditt uppdrag

Som avdelningschef deltar du i olika samverkansstrukturer i länet och kringliggande samhället och representerar regionen i dessa forum lokalt, regionalt och nationellt. I uppdraget ingår också att driva egna strategiska utvecklingsfrågor, skriva ärenden, svara på remisser, vara föredragande för den politiska ledningen och för förvaltningsledningen.
Rollen som Avdelningschef innebär även att du är Region Uppsalas Säkerhetsskyddschef, där en del av tjänsten innefattar främst strategiskt ansvar för säkerhetsarbetet inom regionen. Avdelningschefen för säkerhet och beredskap är ansvarig för Region Uppsalas säkerhet- och beredskapsarbete.
Som Avdelningschef är du direkt underställd Regiondirektören.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen före anställning. För tjänsten krävs svenskt medborgarskap. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande och lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning som är adekvat för uppdraget eller utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga. Du har dokumenterade erfarenheter av chefs- och ledarskap i region, kommun eller på myndighet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i en politisk styrd organisation.
Arbetet förutsätter goda kunskaper om det svenska krisberedskapssystemet. Du behöver besitta en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, samt kunna arbeta strukturerat och proaktivt. 
Vidare behöver du erfarenhet av att arbeta med krishantering inom en komplex organisation, där det även är meriterande att ha erfarenhet av att representera organisationen i nationella samverkansforum. Det är även meriterande med erfarenhet av att leda andra chefer.

Din kompetens

Du har god analytisk förmåga och kompetens inom processarbete. I uppdraget ingår att kunna göra omvärldsanalys, förstå förändringar i kringliggande samhället och dess betydelse för uppdraget och för organisationen. God förmåga att driva utvecklingsarbete är en förutsättning för att klara uppdraget, liksom förmåga att förstå styrsystemet och dess betydelse för att driva frågor framåt. För att lyckas i rollen behöver du även vara en skicklig ledare som på ett pedagogiskt och utvecklingsorienterat sätt kan leda enheterna i arbetet framåt. Ditt ledarskap präglas av helhetssyn, integritet samt framdrift. Du inger förtroende samt bygger relationer genom ditt pedagogiska sätt att kommunicera med såväl politiker som med verksamheten. Denna förmåga ligger också till grund för ett tillitsfullt ledarskap. Vidare visar du på en god förmåga att omsätta politiska mål till såväl strategiska som övergripande operativa planer.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Inom Region Uppsala har alla chefer och ledare en viktig roll. Genom dig som chef kan medarbetare växa och bidra till ännu bättre service för medborgarna. Vi vill ge våra ledare rätt förutsättningar att lyckas i sin roll. Därför erbjuder vi bland annat flera ledarutbildningar för våra chefer.

Vårt moderna kontor ligger mitt i centrala Uppsala, i direkt anslutning till Uppsala resecentrum.

Som arbetsgivare vill vi skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska ha det bra, så att man kan känna sig trygg och ha kvalitet i livet utanför jobbet. Förutom att vi har ett av Sveriges bästa kollektivavtal erbjuder vi subventionerade UL-biljetter och ett förmånligt friskvårdsbidrag. Vi erbjuder också våra medarbetare en flexibel arbetsplats, med möjlighet att arbeta delvis på distans utifrån överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Regiondirektör Johan von Knorring, johan.von.knorring@regionuppsala.se
Fackliga representanter:
Vision - Christianne Simson, 018-6113251.  
SACO - Leif Sandberg, 0706-741088.  
Ledarna - Björn Gustafsson, 0171-451142
Övriga fackförbund nås via Region Uppsalas växel 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Region Uppsalas ledningskontor