Handläggare vårdgaranti - med sjuksköterskabakgrund

Sista ansökningsdag 2024-06-21
Arbetsplats Vårdgaranti
Förvaltning Region Uppsalas ledningskontor
Referensnummer RK62/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Hälso- och sjukvårdsavdelningen är en sammanhållande och utvecklande kraft som ser till helhet och nytta för invånare och patienter. Uppdraget är att med ett helhetsperspektiv bidra till att hålla ihop sjukvårdssystemet i omställningen för en hållbar hälso- och sjukvård i Region Uppsala. Vi stödjer den politiska ledningen så att målen och inriktningen för hälso- och sjukvården uppnås. 

Patient- och vårdsystemstöd ingår i Hälso- och sjukvårdsavdelningen på Region Uppsalas Ledningskontor med uppdrag att bland annat handlägga frågor kring vårdgaranti, listning, asylkostnader, utlämning av journalkopior, vårdsystemsupport och omorganisation.
Patient- och vårdsystemstöd har totalt 28 medarbetare, varav 3 på verksamheten som hanterar Vårdgarantiärenden.

Handläggartjänsten är placerad inom verksamheten Vårdgaranti.

Ditt uppdrag

Arbetet innebär många patientkontakter, samarbete med koordinatorer inom regionen, verksamhetschefer, sjukresor samt vårdgivare i hela landet. I uppdraget ligger att, via telefon, 1177 e-tjänst och e-post handlägga vårdgarantiärenden och ge information angående valfrihets- och vårdgarantifrågor till allmänhet samt interna och externa vårdgivare. Du går i tillägg systematiskt igenom väntelistor, ringer upp patienter och erbjuder vård hos annan vårdgivare.
Vidare ingår även statistiksammanställning, upprättande av månadsrapporter över antalet slussade patienter samt årsrapporter. Även muntliga presentationer av verksamheten för politiken och vårdgivare kan förekomma.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska.
Du ska ha god kunskap om Region Uppsalas organisation och vara väl förtrogen med journalsystemet Cosmic. Du är en god organisatör, som har lätt att hantera en varierande arbetsbelastning. Som person är du öppen, har lätt för att samarbeta och har god kommunikationsförmåga både på svenska och engelska. Arbetet innebär mycket kontakt med invånare via telefon dagligen så du behöver känna dig bekväm i och tycka om att prata i telefon.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde enligt överenskommelse.
Arbetstid under kontorstid samt flexibelt arbete med möjlighet till distansarbete.
Intervjuer kommer ske löpande så tveka inte att skicka in din ansökan idag.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Frågor om tjänsten? Kontakta enhetschef Maggie Nilsson, 018 – 611 94 96
Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Region Uppsalas ledningskontor

Ledningskontoret är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. Ledningskontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i Region Uppsalas olika verksamheter och regionen kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Ledningskontoret leds av regiondirektören och har en styrande, stödjande och samordnande roll i Region Uppsala. På Ledningskontoret finns avdelningen för ekonomi och styrning, avdelningen för regional utveckling, IT-avdelningen, HR-avdelningen, hälso- och sjukvårdsavdelningen, information- och kommunikationsavdelningen samt regiondirektörens stab.

Ledningskontoret har cirka 850 medarbetare. Vill du utvecklas och bidra till Region Uppsalas utveckling - välkommen att arbeta med oss!