Dagsjukvården för reumatologi söker sjuksköterska med start i höst

Sista ansökningsdag 2024-07-23
Arbetsplats Verksamhetsområde medicin, hud och reumatologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS623/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

I denna tjänst som sjuksköterska inom dagsjukvården ingår helgtjänstgöring på vår slutenvård på ca 20% av din arbetstid, i övrigt är det bekvämarbetstid.

Hos oss får du ett spännande arbete där du möter patienter i olika åldrar och situationer, där du är med och gör skillnad i deras liv och vår gemensamma arbetsmiljö. Vi värnar om sjuksköterskeprofessionens kunskap, beslutsfattande och autonomi i omvårdnadsfrågor.

Vår verksamhet

Inom reumatologi finns det över 80 diagnoser där ledordet är inflammation, så till oss kommer patienter med autoimmuna tillstånd, inflammatoriska led- och systemsjukdomar. Totalt arbetar cirka 70 personer inom reumatologen, som omfattar slutenvård, dagsjukvård, mottagning, rehabilitering och forskning.  

På vår dagsjukvård tar vi hand om ca 50 patienter per vecka. I huvudsak träffar vi polikliniska patienter med reumatologisk sjukdom men vi ansvarar även för de polikliniska patienterna med hudsjukdomar som behöver infusionsbehandling. Dessa patienter kommer regelbundet, där vi som sjuksköterskor säkerställer och ansvarar för patientens status inför och under behandling. Vi behandlar med biologiska läkemedel och lättare cytostatika. En annan del av sjuksköterskans ansvar är våra utredningspatienter. Dessa patienter kommer polikliniskt för diagnosutredning med samplanering och bedömning av sjuksköterska och läkare. Vi genomför även större och komplexa såromläggningar på vår dagsjukvård både för våra reumatiker och hudpatienter.

På vår slutenvård finns sju vårdplatser, vi vårdar i huvudsak reumatologiska patienter men vi ansvarar även för de hud- och endokrin/diabetespatienter som behöver inneliggande vård. Gemensamt för alla dessa patientgrupper är att det rör sig om kroniska sjukdomar. Patientgrupperna vi möter har autoimmuna tillstånd, inflammatoriska systemsjukdomar, över- eller underproduktion av något hormon, ärftliga metabola sjukdomar samt olika typer av hudsjukdomar ofta med komplexa sår. Våra patienter kommer i huvudsakligen planerat och ca 30% utgörs av riks- och regionvård.

Vi arbetar med utredning och behandling för våra patienter med mera komplexa sjukdomstillstånd och som inte lämpar sig inom öppenvård. Som avdelningssjuksköterska arbetar vi med att se till hela patienten och är ansvariga för dess omvårdnadsbehov utifrån ett personcentrerat förhållningssätt.  

Reflektion på arbetstid

Teamtempen är ett arbetsredskap som vi använder oss av på våra enheter för att lättare kunna utvärdera arbetsdagen. De tre delarna vi reflekterar kring är patientsäkerhet, arbetsbelastning och team/kommunikation. Utifrån den data som samlas in har vi sedan månatliga möten. Under mötena försöker vi lära av det som varit positivt som negativt och därefter kan vi utveckla vårt arbetssätt ytterligare.'

Vilka är vi?

Vi är en positiv arbetsgrupp som månar om varandra och patienterna. Det finns ett bra samarbete mellan oss oavsett profession, där vi vågar fråga och be varandra om hjälp. Vi värdesätter kommunikation under arbetsdagen för att fördela arbetet. Vi som jobbar på avdelningen och dagvården har olika lång livserfarenhet och kompetens vilket vi är glada för.  Det faktum att många av våra patienter är återkommande gör att man etablerar en fin kontakt med patienterna. Patientkännedomen anser vi bidrar till en mer personcentrerad och trygg vård.

Ditt uppdrag

Rollen som dagvårdssjuksköterska är på ca 80 % av din arbetstid och är schemalagd på dagtid vardagar. På dagvården arbetar det sex sjuksköterskor och två undersköterskor. Här roterar vi kontinuerligt på två olika sjuksköterskepositioner, där en sjuksköterska per dag ansvarar för koordinering av våra patientflöden, och resterande sjuksköterskor på passet ansvarar för de patienter som får sin infusionsbehandling.

Din roll som sjuksköterska på slutenvården består av resterade ca 20 % av din arbetstid och förlagd till helgtjänstgöring i snitt var fjärde helg. Du arbetar här som resurs till vårdlagsansvarig sjuksköterska mot våra sju patienter.

Är vi rätt för dig?

Du trivs med att arbeta i en mindre personalgrupp och med den medicinska och återkommande patientgruppen. Som person är du strukturerad med förmåga att prioritera och fatta beslut. Du är ansvarstagande, motiverad i ditt arbete och har en god kommunikativ förmåga. För att lyckas i tjänsten ska du kunna kombinera självständigt arbete med förmågan att samarbeta. Du är legitimerad sjuksköterska och vi ser gärna att du har några års erfarenhet då det krävs att du är trygg i din yrkesroll. Du har en reflektiv förmåga och bidrar med din omvårdnadsexpertis för att utveckla och förbättra vården.

Villkor

Vi erbjuder dig som är legitimerad sjuksköterska en tillsvidareanställning på 85-100 %. Arbetet är fördelat dagtid under vardagarna samt i snitt var fjärde helg. Tillträde enligt överenskommelse. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Karin Ahlström 018-617 11 51
Biträdande avdelningschef Jenny Swärdh 018- 617 31 12

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning av tjänst sker fortlöpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.