Vi söker assistenttandläkare inom käkortopedi

Sista ansökningsdag 2024-06-21
Arbetsplats Verksamhetsområde plastik- och käkkirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS635/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Inom verksamhetsområdet plastik- och käkkirurgi bedrivs en stor del av sjukhusets högspecialiserade riks- och regionvård i nära samarbete mellan olika specialiteter. Hela verksamhetsområdet har knappt 200 medarbetare. Verksamheten är kvalitetscertifierad enligt ISO 9001:2015 och SS-EN 15224:2012. Den käkkirurgiska sektionen är en multidisciplinär arbetsplats med drygt 45 medarbetare med specialistverksamhet inom käkkirurgi, orofacial medicin, käk- och ansiktsröntgen och käkortopedi. Hos oss arbetar käkortopeder (ortodontister) i nära samverkan med käkkirurger kring patienter med betydande käkställningsavvikelser till följd av underliggande läpp-, käk-, gom- (LKG-) spalttillstånd eller andra kraniofaciala tillstånd/syndrom.

Inom LKG-teamet arbetar käkortopeder med LKG-patienter tillsammans med plastikkirurger, käkkirurger, ÖNH-läkare, psykologer, logopeder, koordinatorer m.fl. för att erbjuda högklassig vård enligt gängse vårdprogram. Den käkkirurgiska sektionen bedriver forskning i aktivt samarbete med Uppsala universitet och flera internationella samarbetspartners inom akademi och industri.

Ditt uppdrag

Du kommer primärt att arbeta med LKG-patienter och patienter med olika kraniofaciala tillstånd. Vi arbetar med bettutvecklingskontroller, ortodontisk behandling med avtagbar och fastsittande tandställningsapparatur, såväl som med mer komplicerade apparaturer vid käkkirurgiska behandlingar. I ditt uppdrag så kommer du att få arbeta såväl assisterande som delegerat under patientbehandling. Du förväntas också i stor utsträckning bidra till enhetens stabilitet avseende planering, patientlogistik och kommunikation med såväl våra remittenter som andra specialiteter involverade i patientomhändertagandet. Våra patienter är alltifrån nyfödda till vuxna. Ödmjukhet för att möta personer med stora olikheter är en grundförutsättning.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad tandläkare med minst två års allmäntjänstgöring motsvarande heltid. Du ska ha ett dokumenterat intresse för ortodonti. Tidigare arbete som assistenttandläkare inom ortodonti/käkortopedi är meriterande.

Din kompetens

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper där vi vill att du är strukturerad och har god samarbetsförmåga eftersom teamarbete, även tillsammans med andra medicinska specialiteter, förekommer dagligen. Goda kunskaper i svenska är en absolut förutsättning.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tidsbegränsad anställning på del- eller heltid efter överenskommelse under 12 månader. Tillträde enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Andres Rodriguez, Verksamhetschef 018-612 21 57
Christopher Riben, MLA  käkkirurg 018-611 90 83 
Facklig företrädare för TT, Isabel Brundin 070- 508 13 10

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.