Psykolog till specialistrehabiliteringsenheten, SRE

Sista ansökningsdag 2024-06-21
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik, rehabiliterings- och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS636/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområdet geriatrik, rehabiliteringsmedicin och smärtcentrum kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi har specialistkunskaper inom rehabilitering och smärta. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del när det gäller att utveckla och driva verksamheten framåt.

På specialistrehabiliteringen har vi spinalteam, neuroteam och hjärnskadeteam. Vi erbjuder rehabilitering till personer i yrkesverksam ålder som har en neurologisk sjukdom, ryggmärgsskada eller en förvärvad hjärnskada. Målet för oss är att ge patienterna de bästa förutsättningarna att hantera sitt vardagsliv och om möjligt yrkesliv. I dagsläget finns fyra psykologer som arbetar i de olika teamen på mottagningen.

Ditt uppdrag

En av våra psykologer ska vara föräldraledig från hösten och vi söker nu en vikarie till tjänsten som psykolog i våra neuroteam. Teamen rehabiliterar patienter med neurologiska sjukdomar, i huvudsak Parkinsons sjukdom, Multipel Skleros och epilepsi. Som psykolog i neuroteamen ansvarar du för att bedöma konsekvenser av sjukdomen utifrån den biopsykosociala modellen. Du genomför även KBT-behandlingar för att hjälpa patienten till de beteendeförändringar och anpassningar som kan behövas för att öka livskvalitet och självständighet. Ditt uppdrag innebär också att bedöma om psykisk ohälsa påverkar patientens möjlighet att tillgodogöra sig rehabilitering samt utreda kognitiv påverkan vid misstanke om sådan.

Teamarbetet är av central betydelse och psykologens bedömningar och åtgärder till patientens rehabilitering sker i samarbete med övriga medlemmars bedömningar och åtgärder. Åtgärderna utgår från den rehabiliteringsplan som patienten och teamet skapar tillsammans. I tjänsten ingår även att göra neuropsykologiska bedömningar vid frågeställningar gällande körförmåga efter förvärvad hjärnskada inom ramen för körkortsmottagningen. Det finns möjlighet att delta vid regelbunden KBT-handledning respektive utredningshandledning i grupp tillsammans med övriga psykologer inom verksamhetsområdet.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med kompetens inom KBT samt intresse av att arbeta i team. Vi ser det som en merit om du har erfarenhet av neuropsykologisk testning och bedömning samt om du har erfarenhet av arbete med rehabilitering med beteendemedicinska interventioner eller med personer med neurologiska sjukdomar/skador.

Din kompetens

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är noggrann och tydlig i din kommunikation, du som har lätt för att tänka nytt och är öppen för olika lösningar. Du har dessutom lätt för att anpassa dig till förändrande omständigheter.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett vikariat på heltid mellan 2024-08-19 – 2025-09-30. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Psykolog Linn Hammar, linn.hammar@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Nina Nabb, 018-617 53 61
Facklig representant nås via växel, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.