Avdelningsfarmaceut till ortopedavdelning 70A/70B

Sista ansökningsdag 2024-06-24
Arbetsplats Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS643/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi har ett spännande erbjudande till dig som är intresserad av att jobba med ortoped- och handkirurgi och vill utveckla dina kunskaper inom området. Ortopedavdelning 70AB är en vårdavdelning fördelad på två våningar. 70A ligger på våning 8 och 70B på våning 7 vid ingång 70. Vi vårdar vuxna patienter i alla åldrar, med alla typer av ortopediska- och handkirurgiska skador. Inom vårt verksamhetsområde har vi läkare som har specialistkompetens på komplicerade ortopediska skador som till exempel bäckenfrakturer, svårläkta frakturer, svåra handkirurgiska ingrepp, ryggkirurgi och komplikationer efter proteskirurgi. Detta gör att vi tar emot patienter från stora delar av landet. Majoriteten av våra patienter är dock hemma hörande i vår region. Vårdtiden varierar från en dag till flera veckor, men är generellt mellan 2-5 dagar. 70A är en akutortopediskavdelning med trauma och handkirurgiinriktning, medan 70B har mer planerad vård inriktad med framför allt protes- och rygginriktning. 

Vi sätter patienten i centrum och arbetar i tvärprofessionella team. Hur teamet ser ut styrs av patientens behov. Vanligtvis finns professioner så som: ortopedläkare liksom underläkare, sjuksköterskor, undersköterskor, apotekare, fysioterapeuter, arbetsterapeuter och medicinska sekreterare. Därtill finns även kurator, dietist och avdelningens egen geriatriker att tillgå.

Ditt uppdrag

Du kommer att vara anställd på verksamhetsområde ortopedi och handkirurgi vid Akademiska sjukhuset och ha din arbetsplats på vår vårdavdelning. Ditt uppdrag är att vara ett stöd för avdelningschef, sjuksköterskor och övrig vårdpersonal när det gäller läkemedelshantering och läkemedelsrelaterade frågor. Du samarbetar med våra egna apotekare och är en hjälp i en trygg och säkert vård och utskrivningsprocess för våra patienter.

Arbetsuppgifterna omfattar läkemedelshantering i flera led med allt från beställning och fördelning till läkemedelsvagnar, till iordningsställande under vårdtid och inför utskrivning. Du kommer att arbeta med ordning och reda där läkemedel förvaras och hanteras och vara avdelningschefen behjälplig kring rutiner för läkemedelshantering samt även ha huvudansvaret för läkemedelsrummet samt att utföra våra rutinmässiga kontroller.

Dina kvalifikationer och kompetens

Vi kräver att du är legitimerad receptarie alternativt legitimerad apotekare eller har minst likvärdig farmaceutisk utbildning och har legitimation med behörighet att arbeta inom svensk sjukvård. För tjänsten krävs även att du har språkkunskaper i svenska lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala. Meriterande:

  • Godkänd kurs i extempore tillverkning.
  • Tidigare erfarenhet av arbete med klinisk farmaci eller läkemedelshantering inom vården.
  • Godkänd kurs i Klinikorienterad farmaci 7,5 hp

Som person är du flexibel, lyhörd, initiativrik, strukturerad och har enkelt för att sätta igång aktiviteter som ger resultat. Du kan arbeta självständigt och har lätt för att planera och prioritera ditt arbete och trivs med att ”ha flera bollar i luften”. Du har mycket god kommunikativ förmåga och trivs med att hjälpa andra och arbeta över professionsgränserna. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en heltidsanställning där en provtjänstgöring kan komma att tillämpas. Vi ser helst att du jobbar heltid men tjänstgöringsgrad och tillträde kan diskuteras

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Björn Pagnell, 018-611 44 84
Fackliga företrädare nås via Akademiskas växel, 018- 611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.