Sjuksköterska till öron-, näs- och halsavdelning 85 F1

Sista ansökningsdag 2024-07-17
Arbetsplats Verksamhetsområde öron-, näs- och halssjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS653/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Är du en sjuksköterska som delar vårt intresse för att hjälpa människor i alla åldrar med mindre och större besvär från öron, näsa och halsområdet och är på jakt efter en framåtsträvande arbetsplats? Vill du lägga grunden för din framtida karriär eller bygga på den karriär som du redan har påbörjat? Då är öron-, näs- och halsavdelning 85F1 rätt för dig! 

Andningen är fundamental och när man lärt sig stå bredvid en patient som har svårt att andas och själv behålla lugnet, då klarar man av i princip alla situationer som sjuksköterska.

Vår verksamhet

Verksamhetsområde öron-, näs- och halssjukdomar diagnostiserar och behandlar både barn och vuxna med sjukdomstillstånd som berör öron, näsa, bihålor, munhåla, luftväg samt hörsel och balans. Våra patienter kan behöva allt från basal till högspecialiserad omvårdnad.

På avdelningen vårdas framför allt patienter postoperativt efter ingrepp i öron- näs- och halsområdet men vi tar även hand om medicinska åkommor i området såsom till exempel infektioner. Vårdtiden varierar från mindre än ett dygn till flera veckor. På kvällar, nätter och helger har vi en jourverksamhet på avdelningen för öron-, näs-, och halspatienter. Jourverksamheten innebär också en viss telefonrådgivning.

Avdelningen har totalt 13 vårdplatser på vardagar och sex vårdplatser på helgerna. Som sjuksköterska hos oss tar du, tillsammans med undersköterskor, på ett vanligt arbetspass, hand om cirka 6 patienter.

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska hos oss blir du del av ett skickligt team, där vi stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer få möjlighet att utveckla din kliniska blick och arbeta självständigt. Hos oss kommer du att arbeta i ett team med fantastiskt samarbete mellan alla personalkategorier och med korta beslutsvägar med jourläkare på plats dygnet runt.

Du kommer utgöra en viktig pusselbit i både vårt arbete med arbetsmiljö och i patientsäkerhetsarbetet på avdelningen.
Hos oss kommer du möta ett varierande arbete med utmanande arbetsuppgifter som ger dig en bred kompetens inom omvårdnad för bland annat luftvägsproblematik, avancerad tumörkirurgi i huvud- och halsregionen, stora blödningar från näsa och svalg och trakeostomerade patienter.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Har du tidigare erfarenhet som sjuksköterska så är det meriterande, men även du som är nyexaminerad är varmt välkommen att söka.

Din kompetens

Vi söker dig som tycker om att arbeta i en spännande och utvecklande miljö och vara med att driva samt vidareutveckla avdelningen. Du ska tycka om variation i arbetet och eftersom det snabbt kan förändras så ser vi gärna att du har lätt för att ställa om och kunna prioritera samt ha förmågan att kunna fatta snabba beslut.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper då arbetet kräver flexibilitet och ett positivt förhållningssätt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Du anställs på rotationstjänst men vi är öppna för en dialog om du föredrar att enbart arbeta dag, kväll, helg eller natt. Du erbjuds fem veckors individanpassad introduktion på avdelningen. I slutet av introduktionen görs en avstämning och vid behov kan denna förlängas. Provanställning kan komma att tillämpas.

Är du nyutexaminerad sjuksköterska kommer du att få gå Akademiska sjukhusets kliniska utvecklingsår. Det innebär att du får möjlighet att bedriva kliniskt arbete på vår avdelning, samtidigt som du får möjlighet att fördjupa dina kunskaper och utbyta erfarenheter med nyanställda kollegor runtom hela sjukhusets verksamhetsområden. Kliniskt utbildningsår planeras in i ditt schema och räknas in i din tjänstgöringstid. 

För dig som är erfaren sjuksköterska har vi inom öron- näs- och hals möjlighet att erbjuda dig kompetensförstärkande universitetskurser för omvårdnad inom öron- näs- och halssjukdomar.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Sandra Dethloff, 018-611 37 96
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.