Sjuksköterska till öron-, näs- och halsavdelning 85 F1 för nattjänstgöring

Sista ansökningsdag 2024-07-17
Arbetsplats Verksamhetsområde öron-, näs- och halssjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS654/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Är du en sjuksköterska som delar vårt intresse för att hjälpa människor i alla åldrar med mindre och större besvär från öron, näsa och halsområdet och är på jakt efter en framåtsträvande arbetsplats? Vill du lägga grunden för din framtida karriär eller bygga på den karriär som du redan har påbörjat? Då är öron-, näs- och halsavdelning 85F1 rätt för dig! 

Andningen är fundamental och när man lärt sig stå bredvid en patient som har svårt att andas och själv behålla lugnet, då klarar man av i princip alla situationer som sjuksköterska.

Vår verksamhet

Verksamhetsområde öron-, näs- och halssjukdomar diagnostiserar och behandlar både barn och vuxna med sjukdomstillstånd som berör öron, näsa, bihålor, munhåla, luftväg samt hörsel och balans. Våra patienter kan behöva allt från basal till högspecialiserad omvårdnad. De flesta ingrepp är planerade men även akuta operationer förekommer. Vårdtiden varierar från mindre än ett dygn till flera veckor.

På kvällar, nätter och helger har vi en jourverksamhet på avdelningen för öron,- näs,- och halspatienter som också genererar inläggningar. Jourverksamheten innebär också en viss telefonrådgivning där man gör egna bedömningar med hjälp av en bedömningsmall samt vid behov konsulterar ÖNH-jourläkaren som finns på sjukhus dygnet runt.

Avdelningen har totalt 12 vårdplatser på vardagar och sex vårdplatser på helgerna.

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska hos oss blir du del av ett skickligt team, där vi stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer få möjlighet att utveckla din kliniska blick och arbeta självständigt. Du kommer att arbeta i ett fantastiskt samarbete mellan alla personalkategorier, korta beslutsvägar med jourläkare på plats dygnet runt.

Du kommer att arbeta med basal- och högspecialiserad omvårdnad. I den basala omvårdnaden ingår sedvanligt sjuksköterskearbete på en kirurgavdelning med pre-och postoperativ vård och i den högspecialiserade omvårdnaden ingår exempelvis luftvägsproblematik, omvårdnad efter avancerad tumörkirurgi i huvud till halsregionen, stora blödningar från näsa och svalg, trakeostomerade patienter och öron, näs och halsjour.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet som vill arbeta natt. 

Din kompetens

Vi söker dig som tycker om att arbeta i en spännande och utvecklande miljö och vara med att driva samt vidareutveckla avdelningen. Du ska tycka om variation i arbetet och eftersom det snabbt kan förändras så ser vi gärna att du har lätt för att ställa om och kunna prioritera samt ha förmågan att kunna fatta snabba beslut.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Du anställs på rotationstjänst men med förlagd arbetstid på natten och du kommer därmed ha en veckoarbetstid på 32h och 20minuter. Du erbjuds fem veckors individanpassad introduktion på avdelningen. I slutet av introduktionen görs en avstämning och vid behov kan denna förlängas. 

Introduktion på jourmottagningen tar man i ett senare skede och då arbetar man pass på både öron,- näs,- och halsmottagningen och på avdelningens jourmottagning. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Sandra Dethloff, 018-611 37 96
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.