Två specialistläkare till barnsektionen

Sista ansökningsdag 2024-06-19
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi-, operation- och intensivvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS656/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Anestesi, operation och intensivvård (AnOpIVA) är ett stort verksamhetsområde med en mycket varierad verksamhet. Här bedrivs intensivvård för vuxna och barn, luftburen intensivvård samt en anestesiverksamhet som finns över hela sjukhusområdet. Inom AnOpIVA ryms också operationsavdelningar och uppvakningsavdelningar. Inom verksamhetsområdet arbetar ca 900 medarbetare fördelade på fem sektioner.

Barnsektionen består av två avdelningar; barnintensiven (BIVA) samt barnoperation. På sektionen tar vi hand akut sjuka barn, nyfödda barn med kirurgiska åkommor, ansvarar för anestesi vid craniofaciala missbildningar och brännskadade barn från hela Sverige.

Ditt uppdrag

Som läkare hos oss får du förmånen att arbeta både med barnanestesi och barnintensivvård.

Har du forskningsintresse, så har du stora möjligheter att bedriva forskning hos oss. Många av våra kollegor på barnsektionen forskar aktivt. Vi har två adjungerade professorer på barnsektionen. Hos oss får du en spännande anställning med stora möjligheter för dig att hjälpa oss att utveckla barnsektionen.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare och har specialistkompetens inom anestesi och intensivvård. Erfarenhet inom barnanestesi och barnintensivvård är meriterande. Du förväntas ha ett stort intresse för att utbilda dina medarbetare och driva den medicinska utvecklingen framåt inom verksamhetsområdet.

Din kompetens

Du ska ha god kommunikationsförmåga och är vara lätt att samarbeta med. Fungerande teamarbete, vilket även inkluderar barnens familjer, är väldigt viktigt hos oss. Arbetet ställer extra stora krav på interaktion med medarbetarna inom sektionen och medarbetare inom sjukhuset varför god samarbetsförmåga och ödmjukhet bedöms vara värdefulla personliga egenskaper för arbetsuppgiften. Personliga egenskaper kan därför komma att prioriteras före andra meriter.

Vi erbjuder

Vi erbjuder två specialistläkartjänster som tillsvidareanställningar på heltid. Jour- och beredskapstjänstgöring ingår. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Biträdande verksamhetschef och chef barnsektionen Jan Colldén, 018-617 12 46
Fackliga kontaktpersoner UAL, Elizabeth Lorraine Lichtenstein, 018-617 12 48

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:
Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi på anestesi, operation och intensivvård tar hand om patienter och familjer som står inför en avgörande stund. För vissa är vi det sista hoppet. För andra skapar vi en möjlighet till ett bättre liv. Oavsett om du jobbar på steriltekniska avdelningen, i någon av våra flygande verksamheter, på intensivvårdsavdelningen eller på operation så har du en avgörande roll i avgörande stunder. Välkommen med din ansökan för att bli en del av oss.