Arbetsterapeut inom neurologi

Sista ansökningsdag 2024-06-20
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik, rehabiliterings- och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS578/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning. Arbetsterapeuterna på Akademiska sjukhuset arbetar inom många olika verksamheter, över hela sjukhuset. Vi träffar patienter i både slutenvård och öppenvård i syfte att förbättra deras livssituation och i att bidra till en bättre hälsa. Vill du vara med och arbeta för framtidens sjukvård? Vill du ha ett jobb där din insats är betydelsefull för andra människor? Nu kan du bli en av oss!

Ditt uppdrag

Välkommen till en av Sveriges mest spännande arbetsplatser. Neurologteamet söker en ny kollega som är intresserad av att arbeta med det viktigaste en människa har – hjärnan, och att utveckla vården för våra patienter. Arbetsterapeutens roll och insats är en viktig del i vårt teamarbete och du får möjlighet att bidra med din specifika yrkeskompetens. Vi tycker det är viktigt att ha roligt på jobbet och att alla bidrar till trivseln på arbetsplatsen. Hos oss får du därför möjlighet till ett stimulerande arbete med kompetenta och roliga kollegor.

Grunden för arbetssättet är multiprofessionella team, utifrån helhetssyn på patienten. Som arbetsterapeut hos oss får du arbeta med komplexa och utmanande frågor där ditt arbete gör skillnad. Du blir en del av ett skickligt team, som stöttar och hjälper varandra, samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Dina arbetsuppgifter innebär bedömning och utredning av neurologiska sjukdomar och tillstånd. Du kommer bland annat att bedöma P-ADL, handfunktion och kognition. Du kommer att träffa inneliggande patienter på avdelning, men också patienter som kommer till våra team inom ramen för dagvård (tex. MNS-teamet).

Beroende på dina tidigare erfarenheter gör vi en plan för introduktion för dig som är nyanställd. Hos oss erbjuds du även kontinuerlig kompetensutveckling för att utvecklas i din roll som arbetsterapeut. Som arbetsterapeut inom verksamhetsområde Geriatrik, rehabiliteringsmedicin och smärtcentrum ingår du i en grupp av flera arbetsterapeuter vilket ger möjlighet till kompetensutbyte och stöd

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Vi ser det som meriterande om du har klinisk erfarenhet av arbete inom neurologi och/eller kunskap om kognition, samt erfarenhet av teamarbete. Då Arbetsterapeutprogrammet startar upp i Uppsala from hösten 2024 kommer även handledning att kunna ingå i uppdraget. Handledarkompetens ses som meriterande. 

Din kompetens

Arbetet innebär nära kontakt med patient och personal, vilket ställer krav på gott bemötande, flexibilitet, en väl utvecklad samarbetsförmåga och organisationsförmåga. Vi ser gärna att du har en förmåga att kunna prioritera och skapa struktur bland dina olika arbetsuppgifter. Vi välkomnar även dig som är nyexaminerad och vill utvecklas inom området. I vår rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning, 100%. Tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Marie Hansson Björk telefon 018-611 53 28, marie.hansson.bjork@akademiska.se 
Biträdande avdelningschef Malin Appelqvist Gajsek, 018-617 14 89, malin.appelqvist.gajsek@akademiska.se
Facklig företrädare Sveriges Arbetsterapeuter nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tillsättning av tjänsterna kan göras under ansökningstiden. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.