Överläkare i thoraxkirurgi till thoraxkliniken

Sista ansökningsdag 2024-06-20
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt- och lungmedicin
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS661/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På thorax arbetar vi med operativ vård till hjärt- och lungsjuka patienter. Vi har en egen operationsavdelning, intensivvårdsavdelning samt thoraxkirurgisk vårdavdelning vilket möjliggör ett effektivt, roligt och varierande arbete. Det är ett intensivt forsknings- och utvecklingsarbete som har lett fram till den högeffektiva verksamhet vi har i dag. Att arbeta hos oss är utmanande och utvecklande på samma gång. Patientsäkerhet, utveckling och effektivitet står i fokus.

Ditt uppdrag

Som överläkare i thoraxkirurgi kommer du att vara en del av en klinik som utför ca och 350 lungoperationer, 700 hjärtoperationer, samt ca 300 TAVI. I uppdraget ingår även mekaniska kort- och långtidsassister samt ECMO-vård. Vi står även för intensivvård och anestesi för kardiologi- och lungmedicinpatienter. Arbetet växlar mellan thoraxoperation, TIVA och vårdavdelning 50D. Med närhet till universitetet öppnas möjligheten för dig att delta i forskning och utveckling inom ditt område. Även om sjukhuset är stort, är avståndet mellan våra olika specialistområden aldrig långt.
Ditt bidrag till enhetens utveckling och undervisning är viktigt för oss.

Dina kvalifikationer

Du är specialist i thoraxkirurgi med minst 5 års erfarenhet som specialistläkare. Du behöver behärska öppen kirurgi i nivå med ett överläkaruppdrag. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av perkutana ingrepp då vi tror att det är framtiden. Utvecklings- och forskningsarbete är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. I tjänsten ingår jourtjänstgöring.

Din kompetens

Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling och har ett brett och uttalat intresse för vårt område.. Du sätter alltid patienten i fokus och har förmågan att kommunicera dina kliniska bedömningar och beslut. Du är tydlig i ditt ledarskap, där din uppgift är att vara drivande och motiverande på avdelningen samt att ta vara på dina medarbetares idéer och visa uppskattning. Är du även ödmjuk och ansvarstagande kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid med placering på sektionen thoraxkirurgi, tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Laila Hellgren Johansson 018-611 00 00 (vxl)
Facklig företrädare Viktor Flodin Läkarförbundet nås via Upplands Allmänna Läkarförening, kansli 018-611 34 95

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer sker löpande.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:

Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit ska även bevis om disputation bifogas. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.