Biträdande överläkare thoraxanestesi och intensivvård

Sista ansökningsdag 2024-06-20
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt- och lungsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS662/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På thorax arbetar vi med avancerad vård till hjärt- och lungsjuka patienter. Vi har en egen operationsavdelning, intensivvårdsavdelning samt thoraxkirurgisk vårdavdelning vilket möjliggör ett effektivt, roligt och varierande arbete. Det är ett intensivt forsknings- och utvecklingsarbete som har lett fram till den högeffektiva verksamhet vi har i dag. Att arbeta hos oss är utmanande och utvecklande på samma gång. Är du specialistläkare inom anestesi och intensivvård utan längre erfarenhet av thoraxanestesi kommer du få handledning och utbildning i thoraxanestesi och intensivvård. Patientsäkerhet, utveckling och effektivitet står i fokus. 

Ditt uppdrag

Som anestesiolog vid sektionen för thoraxanestesi och intensivvård kommer du att vara en del av en klinik som utför ca 700 hjärtoperationer, inklusive TAVI, och 350 lungoperationer varje år. I uppdraget ingår även mekaniska kort- och långtidsassister samt ECMO-vård. Vi står även för intensivvård och anestesi för kardiologi- och lungmedicinpatienter. Arbetet växlar mellan thoraxoperation och TIVA. Här får du dessutom möjlighet att utvecklas genom stimulerande möten med kollegor och patienter samt genom handledning av randande ST-läkare. Ditt bidrag till enhetens forskning, utveckling och undervisning är viktigt för oss. Tillsammans skapar vi en utmanade och utvecklande arbetsplats där frihet under ansvar är en självklar del. 

Dina kvalifikationer

För biträdande överläkartjänst krävs ett eget ansvarsområde samt, efter uttagen specialistkompetens i anestesi och intensivvård, minst 5 års klinisk erfarenhet av anestesi och intensivvård varav minst 3 års klinisk erfarenhet av thoraxanestesi och intensivvård. Vi ser gärna att du arbetat aktivt med utvecklingsarbete.

Din kompetens

Du har förmågan att inspirera till förändring och utveckling och har ett brett och uttalat intresse för vårt område.. Du sätter alltid patienten i fokus och har förmågan att kommunicera dina kliniska bedömningar och beslut. Du är tydlig i ditt ledarskap, där din uppgift är att vara drivande och motiverande på avdelningen samt att ta vara på dina medarbetares idéer och visa uppskattning. Är du även ödmjuk och ansvarstagande kan Akademiska sjukhuset vara rätt utmaning för dig. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid med placering på sektionen thoraxanestesi och intensivvård, tillträde enligt överenskommelse. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Laila Hellgren Johansson 018-611 00 00 (vxl) 
Sektionschef Ulrica Alström tfn 018-611 00 00 (vxl) 
Facklig företrädare Gunnar Strandberg Läkarförbundet UAL nås via växeln 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:

Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit ska även bevis om disputation bifogas. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare, behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av tjänster för specialistutbildade läkare på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändig för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.