Handläggare Journalutlämning

Sista ansökningsdag 2024-06-21
Arbetsplats Patient- och vårdsystem
Förvaltning Region Uppsalas ledningskontor
Referensnummer RK68/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Region Uppsalas Journalutlämning tillhör enheten Patient- och vårdsystemstöd som är en del av Hälso- och sjukvårdsavdelningen på Ledningskontoret.
Patient- och vårdsystemstöd uppgift är att avlasta vårdverksamheten i frågor som rör asylpatienter, listning, vårdgaranti, vårdsystemsupport samt utlämning av journalkopior, loggrapporter och spärrhantering. Vårt uppdrag är att ge administrativ service till patienter, invånare, andra myndigheter, sjukvårdsinrättningar med mera. Vi bistår även vårdverksamheten med råd i frågor som berör våra verksamhetsområden.

Ditt uppdrag

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av att handlägga beställningar och iordningställa journalkopior från Region Uppsalas olika vårdsystem, främst Cosmic. Arbetet inkluderar en första menbedömning av handlingar som ska lämnas ut.  Du kommer även att arbeta med hantering av spärrbegäran i journaler samt utlämning av loggrapporter på begäran av invånare och vårdverksamheter. Dokumentation av beställning sker huvudsakligen i Cosmic och fakturering görs i Agresso. Beställningar inkommer via post och i digitalt format.
Verksamheten har telefonservice dit invånare och verksamheter tar kontakt vid frågor om verksamhetens tjänster. Du kommer att involveras i utvecklingsprojekt inom verksamheten.

Dina kvalifikationer och kompetens

Du är en mycket god administratör och har någon form av bakgrund inom vården. Du har kunskaper från journalsystem, gärna Cosmic, och har god förmåga att förstå den dokumentation som en patientjournal innehåller. Du är van vid att jobba med telefonservice och har mycket god datorvana och vana från att arbeta i många olika system parallellt. Erfarenhet av Region Uppsala eller arbete inom offentlig myndighet är önskvärt. Som person är du noggrann och flexibel. Du har lätt för att samarbeta i grupp och kan även arbeta självständigt samt ta ansvar för ditt arbete. Du talar och skriver god svenska och är bekväm i att tala engelska.

Krav:

  • Arbetat som sjuksköterska, undersköterska eller medicinsk sekreterare
  • God administratör
  • Vana av telefonservice
  • Stor datorvana av att arbeta i flera system
  • Erfarenhet av arbete i ett journalsystem

Meriterande:

  • Erfarenhet av arbete i en region eller annan offentlig myndighet
  • Arbetat i Cosmic

 

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidaretjänst på 100 % på en arbetsplats där du arbetar under kontorstid med möjlighet till flextid och ett flexibelt arbetssätt.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Frågor om tjänsten? Kontakta enhetschef Maggie Nilsson, 018 – 611 94 96
Fackliga kontaktpersoner nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Region Uppsalas ledningskontor