Forskningssjuksköterska KFUE

Sista ansökningsdag 2024-06-25
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS663/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Den högspecialiserade cancervården på Akademiska sjukhuset är en av landets främsta. Här är tempot högt, vården komplex och involverar en mängd specialkompetenser. Vårt mål är att vara nationellt och internationellt ledande när det gäller vård, forskning och undervisning inom cancerområdet, och vi genomgår just nu en process för att certifieras som Comprehensive Cancer Center enligt OECI:s kriterier. Vårt arbete präglas av omtanke om såväl patienten som varandra och vi jobbar långsiktigt och strategiskt med olika former av kompetensutveckling. Inom blod- och tumörsjukdomar finns fem sektioner och vi är totalt ca 400 medarbetare.

Kliniska forsknings- och utvecklingsenheten, KFUE, är en avdelning inom verksamhetsområdet blod- och tumörsjukdomar på Akademiska sjukhuset. KFUE har bidragit till den kliniska forskningen inom onkologin sedan år 2000 och har idag cirka trettio anställda (forskningssjuksköterskor, forskningsundersköterskor, projektledare, administratör, ekonom, avdelningschef och medicinskt ansvarig läkare). Idag bedrivs cirka 200 kliniska studier inom området blod- och tumörsjukdomar, både från läkemedelsföretag och akademin.

Ditt uppdrag

Vi söker nu en till forskningssjuksköterska till vår enhet. Vi är ca 18 forskningssjuksköterskor som är uppdelade i mindre grupper och som jobbar i team med olika typer av cancerdiagnoser. Arbetet är självständigt men vi tar ofta hjälp och stöd av varandra. Vi huserar i helt nya lokaler i ingång 100/101, där vi har våra kontor som vi delar med varandra, ca 2–4 sköterskor per rum. I nära anslutning till oss finns vårdavdelningar, behandlingsavdelningar och mottagningar där vi träffar våra patienter.

Som forskningssjuksköterska har du en central roll som kontaktsjuksköterska för de patienter som deltar i kliniska prövningar/studier, och ansvarar för deras planering, vård och behandling. Arbetet innebär både patientkontakt och en stor del administrativa arbetsuppgifter såsom sedvanlig vårddokumentation, samordning, tidsbokning samt forskningsrelaterad dokumentation. Du är delaktig i processen att starta upp nya studier och under hela studiens gång är du också kontaktperson för alla våra samarbetspartners. Som medarbetare på KFUE arbetar du i nära samarbete med sjuksköterskor och läkare på kliniken. Vi är ett team med patienten i centrum!

Här får du ett varierande arbete med klinisk forskning i en vårdnära miljö, med många kontakter både inom Akademiska sjukhuset, mellan sjukhus nationellt och i samarbete med universitet. Inom KFUE bedriver vi kliniska prövningar inom fas I-III, framför allt läkemedelsstudier men även studier inom strålbehandling, radiofarmaci och enstaka fas IV-studier.  KFUE och BOT har en av tre av läkemedelsverket godkända onkologiska fas I enheter i Sverige och vi är en av ytterst få kliniker som kan bedriva akademiska fas I studier.  Vissa av våra kliniska prövningar utförs på enheten för Fas-1 prövningar där vi administrerar cytostatika, immunterapi och vacciner för första gången till människa samt hanterar biverkningar och akuta reaktioner. Vi samarbetar med flera större läkemedelsföretag.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska med minst fem års klinisk erfarenhet och med intresse för kliniska prövningar. Du har goda kunskaper i engelska. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med kliniska prövningar sedan tidigare och/eller om du har erfarenhet av att arbeta med onkologiska eller hematologiska patienter och/eller behandlingar. Specialistsjuksköterskeutbildning inom onkologisk vård är meriterande.

Din kompetens

Du behöver vara välstrukturerad, noggrann och ha god samarbetsförmåga. Som forskningssjuksköterska behöver du kunna arbeta självständigt och trivas i en arbetsmiljö som ställer höga krav på dig.

Vi erbjuder

Vi arbetar enligt kompetensmodellen för forskningssjuksköterskor och har ett robust och individanpassat introduktionsprogram för nyanställda sjuksköterskor. Du erbjuds en tillsvidareanställning på heltid, provanställning om högst sex månader kan komma att tillämpas. Hos oss får du möjlighet att vidareutvecklas inom området genom föreläsningar och möten som kan vara lokala och eller nationella. Du kommer arbeta dagtid, måndag – fredag, flexavtal finns. 

Lön och tillträdesdag enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Christina Kawati Stenberg – Avdelningschef KFUE 018-617 37 32
Facklig representant för Vårdförbundet på KFUE, Tora Sundin tel. 018-617 24 28

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vi intervjuar fortlöpande. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.