Sjuksköterska till kvinnofridsmottagningen

Sista ansökningsdag 2024-06-30
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnofridsenheten
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS664/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Kvinnofridsenheten på Akademiska sjukhuset driver kvinnofridsmottagningen för våldsutsatta kvinnor, som också en del av nationellt centrum för kvinnofrid (NCK). Enheten består av två enheter - kvinnofridslinjen och kvinnofridsmottagningen. Kvinnofridslinjen är en nationell stödlinje för våldsutsatta kvinnor, anhöriga samt för de som jobbar med frågorna. Kvinnofridsmottagningen är en öppenvårdsmottagning på Akademiska sjukhuset som är öppen helgfri måndag till fredag, kl 8-16.00. Mottagningens arbete omfattar stödsamtal och behandling av kvinnor som utsätts eller har utsatts för våld eller hot om våld i en nära relation. Dessutom omfattas omhändertagande av kvinnor utsatta för sexuella övergrepp i och/eller utanför en nära relation. Patientbesöken är både akuta och tidsbokade.

Kvinnofridsmottagningen söker nu en sjuksköterska för sitt mottagningsarbete!

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska på mottagningen ansvarar du för vårdplaneringen utifrån kvinnans behov av stöd och behandling. Vårdplaneringen innebär att självständig planera och genomföra psykosocialt stöd för kvinnan. Vid vissa tillfällen krävs teamarbete tillsammans med läkare och psykolog på mottagningen. I arbetet ingår, förutom samtalsstöd och behandling, att följa upp medicinska insatser och bedömningar samt genomföra riskbedömningar gällande personsäkerhet. Uppgifter som att samordna möten med socialtjänsten och annan hälso-och sjukvård förekommer. I övrigt sedvanliga administrativa mottagningsuppgifter. Schemalagd grupphandledning ingår.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med yrkeserfarenhet inom området våld i nära relation. Meriterande är vidareutbildning i mäns våld mot kvinnor och utbildning i motiverande samtal (MI). Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet så som samarbetsförmåga, tydlighet i samtal och förmåga att skapa goda relationer. Referenstagning är en viktig del i rekryteringen.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidaretjänst på 100%. Tjänstgöringsgrad kan diskuteras, vilket innebär att flera personer kan dela på tjänsteutrymmet. Därför finns det goda möjligheter att kombinera detta arbete med annan tjänst på deltid.
Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Anna Häger, 018–617 00 79
Verksamhetschef Johanna Belachew, 072-208 44 29
Facklig kontaktperson på Vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.