Distriktssköterska till BVC

Sista ansökningsdag 2024-06-28
Arbetsplats Tierps vårdcentral
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH203/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Distriktssköterska till BVC

Nu söker vi dig som vill arbeta som distriktsköterska på BVC och som vill utvecklas tillsammans med oss på Tierps vårdcentral! Vi erbjuder ett vikariat på 50% under ca ett år med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här.

Ditt uppdrag

Uppdraget som BVC sjuksköterska innebär att du arbetar hälsoförbyggande enligt nationella riktlinjer med barn i åldrarna 0-5 år och deras familjer. Vi arbetar familjecentralbaserat och jobbar för samlokalisering med familjecentralen. Ett nytt projekt är i startgroparna för att hitta bra former för ett utökat hembesöksprogram. Du kommer att arbeta med utvecklingsarbete som exempelvis ovan nämnda projekt och sedvanliga arbetsuppgifter enligt barnhälsovårdsprogrammet för distriktsköterska på barnavårdscentral. Där ingår mottagningsarbete, hembesök, hålla i föräldragrupper och telefonrådgivning (både barn och vuxna). En del i det familjecentralsinriktatade arbetssättet innebär att vi är på öppna förskola en gång i veckan. Vi har BVC-mottagningar i Tierp, Skärplinge och Örbyhus. I teamet finns kollegor med mångårig erfarenhet och bred kompetens och det finns möjlighet att utvecklas tillsammans så som individuellt. 

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning, distriktssköterska. Om du dessutom har erfarenhet av arbete som BVC-sköterska så ses det som meriterande.

Som person är du bra på att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt och det krävs även att du är flexibel i ditt arbetssätt. Arbetet förutsätter att du har god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team men även att du har förmåga till självständigt arbete.

Vår verksamhet

Tierps vårdcentral ligger mellan Uppsala och Gävle med goda pendlingsmöjligheter. Från Uppsala går både upptåget och bussar en gång i halvtimmen under rusningstid och vårdcentralen ligger på gångavstånd från stationen. Vi har ca 19 700 listade patienter, vilket gör oss till en av landets största vårdcentraler. Vi är ca 120 medarbetare som arbetar i team med alla tjänster inom vårdcentralens uppdrag. Vi har även en jourmottagning. Våra patienter är både unga och äldre och bor i Tierp och omkringliggande glesbygd.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om mottagningen och arbetet är du varmt välkommen att kontakta gruppchef Anna Norling på tel 029 32 03 55 eller e-mail anna.norling@regionuppsala.se.

Du kan även kontakta representanter från de fackliga organisationerna som nås via växeln för Region Uppsala, 018-611 00 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Glöm inte att bifoga kopia på din legitimation och andra intyg som styrker din åberopade kompetens. Sista ansökningsdag är den 28 juni.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa växeln 018-611 00 00 och be om att få komma i kontakt med HR-specialist säkerhet så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att fylla i ansökningsformuläret.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.