Fysioterapeut till hem- och dagrehabiliteringen

Sista ansökningsdag 2024-06-21
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik, rehabiliterings- och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS666/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Söker du ett omväxlande arbete där du får möjlighet att få följa patienten under rehabiliteringen i såväl hemmet som på mottagning? Då kan du vara den vi söker!

Vår verksamhet

Verksamhetsområde geriatrik, rehabilitering och smärtcentrum kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Vi inom vårt verksamhetsområde är experter inom geriatrik och rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt.

Fysioterapeuterna på Akademiska sjukhuset arbetar inom många olika verksamheter över hela sjukhuset och träffar patienter i både slutenvård och öppenvård. Som fysioterapeut möter du människor i många olika situationer och du kan räkna med ett varierande och meningsfullt arbete med stimulerande arbetsuppgifter.  

Tjänsten är placerad på minnes- och geriatrikmottagningen i Uppsala. Vårdenheten är en del av geriatriken på Akademiska sjukhuset och har Uppsala med omnejd samt Norduppland som sitt upptagningsområde. På enheten finns hem- och dagrehabilitering främst inom stroke och Parkinson men även andra patientgrupper förekommer. Till verksamheten hör också avdelningen för specialiserad hemsjukvård (ASH). Du ingår i team tillsammans med arbetsterapeut, kurator, logoped, läkare och sjuksköterska. Du har ett nära samarbete med teamet, men arbetar även självständigt.

Ditt uppdrag

Dina arbetsuppgifter omfattar rehabiliteringsinsatser i hemmet och på mottagning såväl individuellt som i grupp. Arbetet innebär nära kontakt mellan patient, anhöriga och övrig personal vilket ställer krav på gott bemötande, flexibilitet och en väl utvecklad samarbetsförmåga.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut. Har du tidigare erfarenhet av hem- och dagrehabilitering eller geriatrisk rehabilitering är det något som vi värdesätter, men vi välkomnar även dig som är nyutexaminerad. Du behöver ha B-körkort.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Marie Hansson Björk, 018-611 53 28, marie.hansson.bjork@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Helena Svedbom, 018-617 14 96, helena.svedbom@akademiska.se
Facklig företrädare nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.