Helikoptersjuksköterska

Sista ansökningsdag 2024-06-21
Arbetsplats Verksamhetsområde anestesi-, operation och intensivvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS667/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi söker en erfaren intensivvårds-/anestesisjuksköterska till Luftburen intensivvård.

 

Vår verksamhet

Luftburen intensivvård är en sektion och avdelning inom anopiva som ansvarar för sjukhusets intensivvårdstransporter. Verksamheten är baserad vid Uppsala Garnison och har tillgång till en egen helikopter och utför även uppdrag i både flygplan och ambulans. Verksamheten utför årligen ca 900 uppdrag, varav ca 550 av dessa är intensivvårdsuppdrag som framförallt sker mellan sjukhus i regionen, men kan även ske utomlands. Utöver uppdraget att utföra intensivvårdstransporter finns även uppdraget att stödja vår och närliggande regioners prehospitala sjukvård och avdelningen är en del i regionens katastrofplan. Uppdragen varierar från det planerade till vård av den akut kritiska sjuka patienten som behöver avancerad vård och komma till rätt vårdinstans i tid. Patienterna har ett brett åldersspann, där de allra yngsta patienttransporterna sker med sektionen neonatalteam. På avdelningen arbetar specialistsjuksköterskor, specialistläkare och piloter för att tillsammans som ett team planera och utföra de uppdrag som kommer.

Ditt uppdrag

Du utgör tillsammans med en specialistläkare det medicinska team som utför och ansvarar för intensivvård under transporten. I tjänsten ingår även olycksplatsarbete i framförallt den egna regionen, men även i kringliggande regioner. Vi driver tillsammans verksamhetens utveckling och patientsäkerhetsarbete aktivt.

Dina kvalifikationer

Du är specialistsjuksköterska med vidareutbildning inom intensivvård och/eller anestesi. Du har mångårig arbetslivserfarenhet från intensivvård och/eller anestesi. I och med verksamhetens speciella karaktär ställs krav på uthållighet där god fysik och hälsa önskvärd då tunga lyft, oregelbundna mattider och långa arbetspass kan förekomma. Det viktigaste för oss är dina personliga egenskaper och det som vi värdesätter extra mycket i urvalsprocessen är samarbetsförmåga, initiativförmåga, flexibilitet och ödmjukhet. Du är också en utpräglad lagspelare som finner stort nöje i att lösa uppdraget tillsammans och ser till att alla är med i teamet.
Du måste vara svensk medborgare eftersom vi är baserade på ett av militärens skyddsobjekt. B-Körkort med god körvana är ett krav.

Det är meriterande om du har; 

Akademisk examen på Magisternivå
Tidigare erfarenhet från intensivvårdstransportverksamhet
Trauma utbildning ATSS, PHTLS, TECC eller jämförbar
Dokumenterad erfarenhet från prehospitalt arbete
Genomgått HUET och CRM-träning
Dokumenterad erfarenhet av specialområde om kan komma Luftburen intensivvård tillgodo

Vi erbjuder

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med en grundanställning på någon av Akademiska sjukhusets intensivvårds- eller anestesiavdelningar med ett förordnande om 50% sysselsättningsgrad på luftburen intensivvård. Sysselsättningsgraden sätts via lokalt kollektivavtal och kan komma att ändras efter verksamhetens behov. Urval och intervjuer sker löpande och beslut om anställning kan ske innan annonstidens slut. Under processen kommer du få träffa chef och medarbetare under intervjuerna. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Luftburen intensivvård, Pär Sternbrink, tel. 018 - 611 38 84

Fackliga företrädare 
Vårdförbundet, nås via växeln, tel: 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.