Arbetsterapeut

Sista ansökningsdag 2024-06-23
Arbetsplats Habiliteringen för rörelsenedsättning
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH205/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du vara med och skapa möjligheter tillsammans med oss? 

Vi söker dig som är utbildad arbetsterapeut som vill bli en del av vårt team på Habiliteringen. Habiliteringen för rörelsenedsättning möter patienter med cerebral pares, neuromuskulära sjukdomar, ryggmärgsbråck, flerfunktionsnedsättning och förvärvad hjärnskada. Vi erbjuder ett vikariat på heltid med start i september 2024, goda möjligheter till förlängning finns. Vi har bekväma arbetstider med lediga helger och röda dagar inklusive flextidsavtal.

Region Uppsala och Nära vård och hälsa satsar på trygga anställningar och bra förmåner via vårt kollektivavtal, läs om förmånerna här

Ditt uppdrag

Som arbetsterapeut hos oss ingår du i en tvärprofessionell enhet med en viktig roll i det teambaserade behandlings- och utredningsarbetet. På enheten arbetar flera arbetsterapeuter, psykologer, sjukgymnaster/fysioterapeuter, logopeder, kuratorer samt specialpedagoger. Du kommer att arbeta med patienter i alla åldrar och möta barn, ungdomar och unga vuxna med cerebral pares, neuromuskulära sjukdomar, ryggmärgsbråck, flerfunktionsnedsättning och förvärvad hjärnskada.

I dina arbetsuppgifter ingår att utifrån den enskildes behov analysera, kartlägga/bedöma, behandla och ge råd och stöd för att öka förmåga till aktivitet och delaktighet. I arbetsuppgifterna ingår även utprovning och förskrivning av kognitiva hjälpmedel samt hjälpmedel för fysiska funktionsnedsättningar.

En stor och viktig del av arbetet handlar om att ge handledning, utbildning och information till personerna själva, anhöriga och nätverk. Det ingår även att samverka med andra verksamheter inom den privata och offentliga sektorn. Vi har regelbundet samarbete med hand-, och ortosmottagningen och du som arbetsterapeut kommer att ingå i det samarbetet.

Då vi är en specialistverksamhet är vi väldigt noga med att vår personal får rätt utbildning, kunskaper och möjlighet till kompetenshöjning för att du som personal ska känna dig trygg med att kunna utföra de insatser som verksamheten erbjuder.

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Arbetet förutsätter att du har kunskap om hjälpmedel och kognitivt stöd. Erfarenhet och kunskap inom handfunktion och handrehabilitering samt erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning är meriterande men inget krav. Möjlighet till kompetenshöjning inom dessa områden finns.

Du måste kunna arbeta självständigt men även ha en god samarbetsförmåga, då arbetet förutom samarbetet i det tvärprofessionella teamet, även innehåller många kontaktytor utanför den egna verksamheten.

Som person är du tydlig i din kommunikation och strukturerad i ditt arbetssätt. Du har en god organisationsförmåga och kan planera ditt arbete självständigt. Du är lyhörd, har en god pedagogisk förmåga och är bra på att motivera andra. Det är viktigt att du lätt kan skapa kontakt med både patienter, anhöriga och kollegor.

Vår verksamhet

Habiliteringen i Uppsala län tillhör förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala och har i många år varit en ”habilitering i framkant”. Vi är en specialiserad verksamhet och har vår spetskompetens inom olika former av medfödda rörelsenedsättningar samt förvärvad hjärnskada, autism, intellektuell funktionsnedsättning och vänder oss till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar. Vi arbetar med att skapa förutsättningar för självständighet och ett aktivt liv genom utvecklande, stödjande och kompenserande insatser. Våra tvärprofessionella team finns i Enköping, Tierp, Uppsala och Östhammar. 

Verksamheten präglas av utveckling och ett evidensbaserat arbetssätt och du får ett stimulerande och varierat arbete. Kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte sker kontinuerligt inom habiliteringens egna verksamhet. Varje profession har dessutom regelbundna träffar för att säkerställa likvärdig kompetens och därmed lika vård inom länets olika enheter. Alla nyanställda har en personlig mentor under första året. Inom förvaltningen finns en forsknings- och utvecklingsavdelning, med syfte att stimulera och stödja utvecklingsarbete.

Enheten Habiliteringen för rörelsenedsättning består av 28 medarbetare med professionerna arbetsterapeut, socionom/kurator, sjukgymnast/fysioterapeut, psykolog, logoped, specialpedagog, sekreterare och gruppchef. Våra olika kompetenser gör oss mångsidiga och flexibla.

Vill du veta mer?

För mer information om arbetet och verksamheten är du varmt välkommen att kontakta tf. gruppchef Lisa Fjällström, lisa.fjallstrom@regionuppsala.se (till och med 2024-06-20) eller gruppchef Eva Hummelgård, eva.hummelgard@regionuppsala.se

Du kan även kontakta representanter från din fackliga organisation via Region Uppsalas växel på telefon: 018-611 00 00.

Om du erbjuds en anställning hos oss kommer vi att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregistret.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, kopia på din legitimation och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet. Skicka gärna in din ansökan redan idag då intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. Vi vill ha din ansökan senast 23 juni. 

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa växeln 018-611 00 00 och be om att få komma i kontakt med HR-specialist säkerhet så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att fylla i ansökningsformuläret.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.