Logoped sökes till rehabenheten på Lasarettet i Enköping

Sista ansökningsdag 2024-08-11
Arbetsplats Rehabenheten
Förvaltning Lasarettet i Enköping
Referensnummer LE45/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Rehabenheten består idag av arbetsterapeuter, fysioterapeuter, logoped och kuratorer. På enheten värdesätter vi gott samarbete och vi arbetar i multiprofessionella team kring patienten. Omtanke, trygghet och arbetsglädje genomsyrar vår vardag såväl vid patientmöten som mellan kollegor. För att motivera våra patienter är bemötande en viktig del i vårt arbete och därför erbjuder vi alla medarbetare utbildning i motiverande samtal. Kompetensutveckling är något vi värdesätter inom vår verksamhet. Det finns god möjlighet till nära samarbete med och stöd av logopedkollegor på Akademiska sjukhuset. Kunskapsutveckling sker bland annat genom nätverk och tvärprofessionella möten i regionen. En del av den yrkesspecifika introduktionen kommer att förläggas på Akademiska sjukhuset.  

Ditt uppdrag

Som logoped är ditt uppdrag att arbeta personcentrerat utifrån patienternas individuella förutsättningar och behov. Du arbetar ofta individuellt men vid behov tillsammans i team för bästa möjliga bedömning och rehabilitering, målet är att uppnå optimal funktionsförmåga och livskvalitet för patienten.  

Dina arbetsuppgifter är att diagnostisera och behandla sväljsvårigheter, språk-, röst- och talstörningar, förskriva hjälpmedel samt ge information och handledning till anhöriga och personal. Du träffar patienter på alla vårdnivåer, både i slutenvård, i hemmet och på mottagning. Arbetet sker huvudsakligen inom strokevårdkedjan, men du kommer även arbeta med andra patientgrupper. Här kan du räkna med ett varierande arbete med berikande arbetsuppgifter. Handledning av studenter ingår i uppdraget.  

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad logoped, gärna med tidigare erfarenhet av arbete inom neurologopedi. B-körkort krävs. 

Din kompetens

Du är en engagerad och positiv kollega som vill vara med och påverka och utveckla vår verksamhet. Som person har du god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team samtidigt som du känner stort ansvar för din egen insats och våra patienter. Du tycker att professionellt och trevligt bemötande, kanske med en nypa humor, är ett värdefullt verktyg för att skapa goda relationer till patienter och kollegor.  

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning som logoped. Tjänsten är på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Har du frågor om tjänsten eller vår verksamhet är du välkommen att kontakta: 
Mari Gammelgård, avdelningschef rehabenheten,  0171-41 81 32, mari.gammelgard@regionuppsala.se 
Malin Appelqvist Gajsek, logoped/bitr. avdelningschef, avdelningen för geriatrisk och neurologisk rehabilitering, Akademiska sjukhuset, 018-617 14 89, malin.appelqvist@akademiska.se 

Facklig företrädare, Anna Westlöf, nås via växeln eller via mail: anna.westlöf@regionuppsala.se 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Vänta inte med att skicka in din ansökan då vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.  

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Lasarettet i Enköping

Lasarettet i Enköping är ett länsdelssjukhus med cirka 580 anställda. Vi är belägna i en region som expanderar och har goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Västerås. Vårt patientunderlag är boende i Enköpings kommun, Håbo Kommun och i Södra Heby, tillsammans ca 72 000 invånare. Lasarettet har också ett länsuppdrag inom vissa områden med patienter från hela Uppsala län.