Neurologoped till geriatrisk och neurologisk rehabilitering

Sista ansökningsdag 2024-06-25
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik, rehabiliterings- och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS671/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Under hösten har vi behov av förstärkning! Vi söker därför medarbetare som skulle tycka att det vore roligt att prova på att arbeta som neurologoped på Akademiska sjukhuset. 

Vikariatet är som neurologoped inom avdelningen för geriatrisk och neurologisk rehabilitering. Du blir en del av en skicklig grupp som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanande och berikande arbetsuppgifter. Logopederna värdesätter ett gott samarbete inom logopedgruppen men också med övriga patientnära professioner. Vi strävar efter att omtanke, trygghet och arbetsglädje ska genomsyra vår vardag såväl vid patientmöten som mellan kollegor. 

Ditt uppdrag

Neurologopederna på Akademiska Sjukhuset träffar patienter inom många olika verksamheter och från hela vårdkedjan, både inom slutenvård och öppenvård. Patientgruppen har svälj-, kommunikations-, språk- och/eller talsvårigheter i olika grad och av olika orsak och bedömning/behandling/hjälpmedelsutprovning är en del av arbetet. Då denna tjänst är en förstärkning till verksamheten så är tjänsteplaceringen fortfarande inte helt klar. Introduktionen anpassas efter dina förutsättningar. 

Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus, med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning. Du har möjlighet att vara med och utveckla vården för våra patienter, tex. genom att delta i utvecklingsarbeten. En individuell kompetensplan görs årligen där både den individuella kunskapsutvecklingen och verksamhetens riktning sätts i fokus. Kunskapsutveckling sker även genom professionsmöten, genom nätverk och tvärprofessionella möten. Att ta del av och att dela med sig av kunskap, erfarenhet och diskussioner kollegor emellan är en viktig del av den egna kompetensutvecklingen. Vi samarbetar med logopedprogrammet vid Uppsala universitet och logopedstudenter har sin verksamhetsförlagda utbildning oss. 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad logoped. Vi ser gärna att du har erfarenhet av neurologopedi men välkomnar även dig som är nyutexaminerad. Då Akademiska sjukhuset har ett nära samarbete med universitetet ser vi gärna att du är intresserad av att följa, utveckla och delta i den senaste forskningen. Erfarenhet av instrumentell bedömning av sväljning och handledarerfarenhet är meriterande.  

Din kompetens

Du tycker att professionellt och trevligt bemötande, kanske med en nypa humor, är ett värdefullt verktyg för att skapa goda relationer till patienter och kollegor. Du är en engagerad och positiv kollega, som vill vara med och påverka och utveckla verksamheten och som har lätt för att samarbeta. Vi tror att du trivs när det emellanåt blir ett högt arbetstempo och att du har en förmåga att arbeta självständigt, att prioritera och skapa struktur bland dina olika arbetsuppgifter.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en visstidsanställning om 100% t.o.m. 2024-12-31, med tillträde enligt överenskommelse. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Marie Hansson Björk, 018-611 53 28, marie.hansson.bjork@akademiska.se
Biträdande avdelningschef Malin Appelqvist Gajsek, 018-617 14 89, malin.appelqvist@akademiska.se 
Facklig företrädare nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.