Fysioterapeut till neurokirurgen

Sista ansökningsdag 2024-06-25
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik, rehabiliterings- och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS672/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Välkommen till en av Sveriges mest spännande arbetsplatser. Vill du bli en del av det neurologiska teamet på Akademiska sjukhuset? Vi söker en ny fysioterapeutkollega som är intresserad av att arbeta med det viktigaste en människa har - hjärnan. Ett spännande arbete som innebär att du får möjlighet att bidra med din specifika yrkeskompetens.

Fysioterapeuterna på Akademiska sjukhuset arbetar inom många olika verksamheter över hela sjukhuset och träffar patienter i både slutenvård och öppenvård. Eftersom Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning får du också möjligheten att vara med och utveckla vården för våra patienter. 

Att vara fysioterapeut på Akademiska sjukhuset är ett spännande arbete där du får möta människor i många olika situationer. Du blir en del av ett skickligt team som stöttar och hjälper varandra samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanande och berikande arbetsuppgifter. En individuell kompetensplan görs årligen med närmaste chef. Kunskapsutveckling sker även genom professionsmöten där fysioterapeuter utbyter kunskap och erfarenhet liksom genom nätverk och tvärprofessionella möten. Introduktionen anpassas efter dina förutsättningar.

Ditt uppdrag

Du kommer att ha din arbetsplats på neurokirurgen, i såväl öppen- som slutenvård. Grunden för arbetssättet är ett multiprofessionellt team utifrån en helhetssyn på patienten. Du kommer också att få träffa patienter i öppenvård med olika neurologiska åkommor, såsom dystoni och TOS.  

Dina arbetsuppgifter omfattar bedömning av funktionsförmåga samt behandlings- och rehabiliteringsinsatser liksom utprovning av hjälpmedel. Arbetet innebär nära kontakt mellan patient och personal vilket ställer stora krav på gott bemötande, flexibilitet och en väl utvecklad samarbetsförmåga.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut. Vi ser det som meriterande om du har klinisk erfarenhet av arbete inom neurologi/neurokirurgi.

Din kompetens

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, samt god samarbets- och organisationsförmåga

Vi erbjuder

Vi erbjuder en visstidsanställning t.o.m. 2025-01-10. Tjänsten är på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Marie Hansson Björk, 018-611 53 28, marie.hansson.bjork@akademiska.se 
Biträdande avdelningschef Malin Appelqvist Gajsek, 018-617 14 89, malin.appelqvist.gajsek@akademiska.se 
Facklig företrädare för Fysioterapeuterna nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.