Undersköterska till ätstörningsenheten för vuxna

Sista ansökningsdag 2024-06-25
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS676/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På Akademiska sjukhuset är psykiatrin organiserad i fem sektioner varav sektionen för affektiva sjukdomar är en. På sektionen finns både heldygnsvård samt flera öppenvårdsmottagningar däribland ätstörningsenheten för vuxna. På ätstörningsenheten erbjuder vi behandling till patienter med ätstörningsproblematik som har behov av vård inom specialistpsykiatrin. Både öppenvård och dagsjukvård erbjuds. Måltidsstöd inklusive vissa förberedelser inför och efter måltider är viktiga moment.

Från och med december 2023 har vi även fått tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård (NHV) med fler vårdplatser, mer utredning/konsultativ verksamhet och mer fortbildning.

Ditt uppdrag

Du är en del av ett glatt och skickligt team där du som undersköterska, skötare eller omvårdnadsassistent inom ätstörningsvården har stort ansvar för den patientnära omvårdnaden. Måltidsstöd inklusive vissa förberedelser inför och efter måltider är viktiga moment. Du deltar även i ronder, vårdplaneringar och ibland i behandlar- och/eller läkarsamtal. Inom ramen för vårduppdraget har du egna ankomstsamtal och stödsamtal då vi jobbar med kontaktmannasystem. Vidare planerar och deltar du i olika meningsfulla aktiviteter för patienterna. Utifrån din kompetens tar du blodprov, news-kontroller med mera som planeras i samarbete med sjuksköterska. Det är ett varierande, utmanande och viktigt arbete!

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad undersköterska alternativt skötare men även dig som studerar inom en hälsoprofessionsutbildning, till exempel sjuksköterskestudent eller psykologstudent. Det viktiga är att du vill lära dig mer om psykiatrisk vård, speciellt behandling av ätstörningar. Erfarenhet av arbete inom ätstörningsvården eller som undersköterska inom den somatiska vården är meriterande men inget krav.

Din kompetens

För att arbete hos oss behöver du vara öppen, nyfiken och genuint intresserad av människor. Arbetet är flexibelt och involverar teamarbete varvat med eget ansvar. Du kommer att bli en del av allas arbetsmiljö så vi lägger stor vikt till din personliga lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder just nu timanställning med goda möjligheter till arbete samt möjligheter till tillsvidareanställning i framtiden. Våra arbetstider följer aktuella EU-direktiv gällande återhämtningstider mellan arbetspassen samt veckovila. Hos oss får du en introduktion som är individuellt anpassad efter just din erfarenhet. Inför tillsättning tas utdrag från polisens misstanke- och belastningsregister.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Kontakta avdelningschef Elisabeth Welch, elisabeth.welch@akademiska.se 
Biträdande avdelningschef Daniel Bostedt, daniel.bostedt@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Viktig information om anställningen 
Den 1 juli 2023 blev undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att det kommer att krävas ett bevis från Socialstyrelsen för att få arbeta som undersköterska. Om du inte har införskaffat dig detta bevis kommer det att stå i ditt anställningskontrakt att du arbetar som omvårdnadsassistens/biträde.  

Du kan läsa mer om de nya lagkraven på www.socialstyrelsen.se 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.