Handläggare/koordinator till Uppsala Biobank

Sista ansökningsdag 2024-06-30
Arbetsplats Verksamhetsområde sjukhusadministrationen
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS684/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Uppsala Biobank är en forskningsinfrastruktur och ett kompetenscentrum för biobanksfrågor vid Uppsala Universitet och Region Uppsala. Biobankens uppdrag är bland annat att samordna och utveckla olika typer av stöd och service för biobanksaktiviteter för forskning och vård. Vi söker en medarbetare som ska arbeta med handläggning och koordinering av ärenden och studier.

Vår verksamhet

Arbetsuppgifterna kommer att vara uppdelade ca hälften som handläggare och hälften som koordinator. Arbete med handläggning av biobanksärenden i olika register och system, inklusive granskning av biobanksärenden för att säkerställa att legala regulatoriska och etiska regler efterlevs. Arbete med olika typer av administrativt chefsstöd, mestadels genom framtagande och sammanställning av material som utgör underlag för uppföljning av verksamheten eller beslutsunderlag i olika sammanhang.

Koordinering och bevakning av ärenden och förfrågningar som inkommer till verksamheten. Koordinatorns arbete kommer att innebära att ha rollen som projektkoordinator i forskningsstudier där prov samlas via hemprovtagning. Det kan handla om att vara kontaktperson gentemot beställare/kund, planera och hantera de delar av studien där biobankens service används, att planera logistiken av prov och information till och från biobanken samt att hantera utskick och uppföljning av provtagning. Arbetsuppgifterna kan förändras över tid.

Du kommer även att vara delaktig i arbetet att kvalitetssäkra verksamheten enligt biobanksstandarden ISO 20387.

Vi erbjuder en positiv och kreativ arbetsmiljö i öppna, moderna lokaler där alla medarbetare ska trivas och bidra med sin kompetens för verksamhetens fortsatta utveckling.

Dina kvalifikationer

Vi tror att du har en relevant utbildning på högskolenivå och ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom liknande verksamhet. Erfarenhet från arbete relaterat till medicinsk och klinisk forskning är meriterande liksom erfarenhet av laborativt arbete.

Din kompetens

För den här tjänsten krävs att du arbetar metodiskt, strukturerat, noggrant samt dokumenterar utfört arbete. Arbetsuppgifterna kräver att du kan arbeta självständigt, fatta egna beslut och ta ansvar för att arbetet blir utfört enligt uppsatta tidsramar. Verksamheten är i ständig utveckling vilket betyder att du behöver vara flexibel och redo att ta nya arbetsuppgifter vid behov.

Du blir en del av biobankens ansikte utåt, varför du behöver vara serviceinriktad, kommunikativ, öppen och lyhörd i olika typer av kommunikation och sammanhang. Du måste behärska svenska och engelska i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning där provanställning tillämpas. Tillträde enligt överenskommelse men gärna så snart som möjligt.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Anna Beskow, biobankschef, 018-611 39 32, anna.beskow@uppsalabiobank.uu.se
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att genomföras löpande under ansökningstiden.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.