Fysioterapeut till ortopedavdelning - vikariat

Sista ansökningsdag 2024-06-24
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik, rehabiliterings- och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS690/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområde geriatrik, rehabiliterings- och smärtcentrum kännetecknas av välfungerande interprofessionella team, något vi är mycket stolta över. Vårt verksamhetsområde har ett brett uppdrag där det är meningsfullt, spännande och utvecklande att arbeta. Det finns goda möjligheter att medverka i utvecklingsarbete och forskning, i vårt arbete omsätter vi ny kunskap i vården.

Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du därför handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Vi är experter på rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset där du som medarbetare är en viktig del i detta. 

Vi söker nu en fysioterapeut till våra två ortopedavdelningar 70B. Vi har flera utvecklingsprojekt på gång, och vi ser gärna att du växer i din roll hos oss!

Ditt uppdrag

Nu söker vi dig som är fysioterapeut med intresse att arbeta med rehabilitering inom ortopedi. Tjänsten innebär kliniskt arbete på en av våra två ortopedavdelningar, 70B. På avdelningen kommer du träffa patienter som genomfört ryggkirurgi, planerade operationer av höftleder, knäleder, händer, axlar och fötter. Högspecialiserad vård bedrivs för protes- och ryggkirurgi vilket innebär att du även träffar riks- och regionpatienter. Patienterna som du träffar vårdas inneliggande efter planerad operation eller traumatisk skada. Det kan även bli aktuellt med att träffa dagkirurgiska patienter.

Du kommer att ingå i en stor grupp skickliga och generösa kollegor som arbetar inom olika ortopediska områden och många av fysioterapeuterna innehar specialistkompetens inom ortopedi. På ortopedavdelningarna kommer du att arbeta självständigt men också i team med både arbetsterapeut och fysioterapeutkollaga. I arbetet bör du också kunna prioritera och disponera din arbetstid då vårdtiderna oftast är korta och du lägger upp din tid efter patienternas behov, vilket kan variera dag för dag.

Då Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning får du också möjligheten att vara med och utveckla vården för våra patienter. 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut eller sjukgymnast. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom akutsjukvård, planerad vård eller ortopedi. Har du erfarenhet av arbete på ortopedavdelning med inriktning på planerade operationer samt dagkirurgi är det meriterande. Är du nyare i din roll är du självklart välkommen att söka, då vi anpassar introduktionen efter behov.

Din kompetens

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, god samarbets- och organisationsförmåga, förmåga att prioritera och arbeta självständigt. Som person är du trygg, självreflekterande och nyfiken. Du har god självkännedom och tycker om att arbeta i team och bidra med din kunskap och kompetens.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett vikariat med tjänstgöringsgrad 100% för perioden 2024-10-01 – 2024-12-31. Tillträde enligt överenskommelse. 

Du som börjar jobba hos oss och kommer från annan ort eller annat land har även möjlighet att få hjälp med att personalbostad.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Marie Stigsson, 018-617 58 60
Biträdande avdelningschef Ellinore Svensson, 018-611 97 34
Facklig företrädare nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer och tillsättning kan komma att ske fortlöpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.