Sektionschef klinisk kemi

Sista ansökningsdag 2024-07-01
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS698/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Klinisk kemi och farmakologi (KKF) är en del av Akademiska laboratoriet. Vi är en expansiv, spännande och högspecialiserad verksamhet som utför diagnostik dygnet runt och tillhandahåller vägledning inom områdena kemi och farmakologi. Vi ger även stöd för patientnära analysverksamhet inom sluten- och öppenvård samt bidrar till forskning och utbildning. Inom KKF arbetar idag ca 140 medarbetare och vi utför ca 9 miljoner analyser/år. Verksamheten är ackrediterad enligt ISO 15189.

Inom KKF finns idag fem avdelningar, som i sin tur är uppdelat i en rad processer, såsom allmänkemi, koagulation, hematologi, kromatografi, cell- och molekylär, patientverksamhet och patientnära analyser. KKF har även ett laboratorium vid Lasarettet i Enköping.

Ditt uppdrag

Vi erbjuder dig ett intressant chefsjobb som sektionschef, där du kommer att vara närmaste chef för i huvudsak läkare inom klinisk kemi. Här finns goda möjligheter att leda och bidra till fortsatt god utveckling av verksamheten tillsammans med biträdande verksamhetschef, avdelningschefer, läkargruppen och övriga medarbetare. Som sektionschef har du ekonomi-, personal- och produktionsansvar liksom för utveckling. Du förväntas vara tillgänglig som chef på heltid. Viss del klinisk tjänstgöring, uppskattningsvis 50% kan ingå i tjänsten. Som sektionschef är du direkt underställd biträdande verksamhetschef för Klinisk kemi och farmakologi och ingår i sektionens ledningsgrupp. Du kommer ha direkt personalansvar för ca 10 medarbetare. Några viktiga fokusområden för dig som sektionschef är en välfungerande och säker klinisk verksamhet, god bemanning och arbetsmiljö, och ett tydligt, närvarande och coachande ledarskap.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad läkare med goda kunskaper inom klinisk kemi. Erfarenhet av ledningsarbete och arbete i en ackrediterad verksamhet är meriterande.

Din kompetens

Du är en ledare som inspirerar till förändring och utveckling. Du har hög förmåga att skapa goda samarbeten, du uppmanar till delaktighet och engagemang och är tydlig i dina budskap och beslut. Vi kommer att lägga stor vikt på dina personliga egenskaper. Vi letar efter dig som:

  • är tydlig, lyhörd, respektfull och engagerad i ditt ledarskap och bemötande.
  • är öppen, prestigelös och har lätt för att samarbeta.
  • har förmåga att engagerat driva verksamheten enligt fastställd verksamhetsplan och ekonomiska ramar samt göra nödvändiga prioriteringar och hålla deadlines.
  • har förmåga att utifrån syftet med verksamheten och i dialog med ledning och medarbetare formulera tydliga, realistiska och relevanta mål och visioner.
  • har förmåga att se till helheten och förståelse för ett universitetssjukhus särskilda uppdrag och förutsättningar, exempelvis inom FoUU (forskning, utveckling och utbildning).

 

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid på klinisk kemi och farmakologi, Akademiska sjukhuset.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Biträdande verksamhetschef Anita Viskari 018-611 39 29, anita.viskari@akademiska.se
Sektionschef Pär Hallberg 018-611 61 03, par.hallberg@akademiska.se
Facklig kontaktperson nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kan komma att utföras löpande under ansökningstiden.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:

I de fall den sökande är specialistutbildad läkare behöver en sakkunnigprövning genomföras inför tillsättning, enligt Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§. Bifoga därför samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev, ditt specialistbevis och om disputation anges som merit ska även bevis om disputation bifogas.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.