Logoped till 85B, strokevård

Sista ansökningsdag 2024-07-03
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik, rehabiliteringsmedicin och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS701/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

En av våra medarbetare är föräldraledig och strokeavdelningen behöver förstärkning på logopedsidan!

Vikariatet är som logoped inom avdelningen för geriatrisk och neurologisk rehabilitering med placering på strokeavdelning 85B. Här kan du räkna med ett varierande arbete med utmanande och berikande arbetsuppgifter. Strokeavdelningen arbetar multiprofessionellt och du blir en del av en skicklig grupp som stöttar och hjälper varandra, samtidigt som du kommer att arbeta självständigt. Logopederna på 85B har också ett gott samarbete med övriga neurologopeder på sjukhuset och vi hjälps varje dag åt för att ge våra patienter den bästa vården. Vi strävar också efter att omtanke, trygghet och arbetsglädje ska genomsyra vår vardag såväl vid patientmöten som mellan kollegor.

Ditt uppdrag

Avdelning 85B är en akut strokeavdelning där patienter med konstaterad eller misstänkt stroke/TIA vårdas initialt. Patientgruppen har svälj-, kommunikations-, språk- och/eller talsvårigheter i olika grad, även patienter med tracheostomi förekommer. Patientgruppen är högt prioriterad på sjukhuset och en första teambedömning ska ske inom 48 timmar. Avdelningen har fått utmärkelsen årets strokeenhet 2022 och arbetar evidensbaserat. Tempot är stundtals högt och prioritering av arbetsuppgifter är viktig.

Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus, med uppdrag att bedriva sjukvård och forskning. Du har möjlighet att vara med och utveckla vården för våra patienter, tex. genom att delta i utvecklingsarbeten. Introduktionen anpassas efter dina förutsättningar. En individuell kompetensplan görs årligen där både den individuella kunskapsutvecklingen och verksamhetens riktning sätts i fokus. Kunskapsutveckling sker även genom professionsmöten, genom nätverk och tvärprofessionella möten. Att ta del av och att dela med sig av kunskap, erfarenhet och diskussioner kollegor emellan är en viktig del av den egna kompetensutvecklingen. Vi samarbetar med logopedprogrammet vid Uppsala universitet och logopedstudenter har sin verksamhetsförlagda utbildning oss.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad logoped. Vi ser gärna att du har erfarenhet av neurologopedi men välkomnar även dig som är nyutexaminerad.

Då Akademiska sjukhuset har ett nära samarbete med universitetet ser vi gärna att du är intresserad av att följa, utveckla och delta i den senaste forskningen. Erfarenhet av instrumentell bedömning av sväljning, erfarenhet av logopediska insatser vid tracheostomi och handledarerfarenhet är meriterande.

Din kompetens

Du tycker att professionellt och trevligt bemötande, kanske med en nypa humor, är ett värdefullt verktyg för att skapa goda relationer till patienter och kollegor. Du är en engagerad och positiv kollega, som vill vara med och påverka och utveckla verksamheten och som har lätt för att samarbeta. Vi tror att du trivs när det emellanåt blir ett högt arbetstempo och att du har en förmåga att arbeta självständigt, att prioritera och skapa struktur bland dina olika arbetsuppgifter.

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett vikariat om 100% tom juni 2025, med tillträde snarast.  

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Marie Hansson Björk, telefon 018-611 53 28, marie.hansson.bjork@akademiska.se   
Biträdande avdelningschef Malin Appelqvist Gajsek, telefon 018-617 14 89, Malin.Appelqvist@akademiska.se  
Facklig företrädare nås via växeln. 

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan. 

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.