101B och dagvårdsavdelningen för onkologi söker sjuksköterska

Sista ansökningsdag 2024-07-02
Arbetsplats Verksamhetsområde blod- och tumörsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS704/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Onkologavdelning 101 B är en slutenvårdsavdelning med vård som utförs dygnet runt årets alla dagar. Här behandlas patienter med olika typer av tumörsjukdomar och vanliga diagnoser är bröstcancer, huvud- och halstumörer, sarkom samt cancer i mag- och tarmkanalen.  

Till avdelningen kommer patienter när deras utredning, behandling eller sjukdom kräver inneliggande vård. Det kan gälla behandlingar i form av cytostatika/antikroppsbehandling och olika strålbehandlingar eller att patienterna har exempelvis infektioner eller smärt- och nutritionsproblem. Vi har både akut och elektivt intag och vårdtiderna för våra patienter skiljer sig från någon dag upp till flera veckor. Vi har ett tätt samarbete med övriga avdelningar/mottagningar inom vårt verksamhetsområde.

Dagvårdsavdelningen för onkologi är en öppenvårdsavdelning. Till oss kommer patienter på planerade besök inför olika bedömningar, snabba utredningar, förberedelser inför olika ingrepp/undersökningar, transfusioner med mera. Vi har även akut intag via vår telefonrådgivning dit patienten ringer vid akuta besvär och kan få komma för bedömning samma dag.

Ditt uppdrag

Vi söker en sjuksköterska för delad tjänstgöring på Onkologavdelning 101B samt Dagvårdsavdelningen för onkologi.

På avdelningen har du ansvar för ett vårdlag tillsammans med en undersköterska. Vi är en teknikintensiv avdelning och du får utföra allt från sedvanliga sjuksköterskeuppgifter till mer högspecialiserade arbetsuppgifter såsom handhava centrala infarter, infektionsbehandlingar, cellgifter, smärtpumpar m.m.

På dagvårdsavdelningen för onkologi arbetar du tillsammans med två andra sjuksköterskor och en undersköterska. Som sjuksköterska sitter du antingen i våran telefonrådgivning eller arbetar kliniskt med patienterna. Det är allt från hantering av centrala infarter, förberedelser inför olika undersökningar eller akut omhändertagande av kritisk patient. Stor del av patienterna blir bokade snart inpå sin tid vilket gör att man aldrig vet hur en dag ser ut.

Du har ett nära samarbete med läkargruppen och övriga professioner som ingår i teamet kring patienten. Hos oss har du goda möjligheter till utveckling i din yrkesroll.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet av onkologi.

Din kompetens

Du är en trygg person som behåller lugnet och fokuset oavsett situation. Du ser möjligheter och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du tar initiativ och planerar, organiserar samt prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du tycker att det är kul att samarbeta tätt med dina kollegor och eftersträvar en positiv stämning i arbetsgruppen. Vidare sätter du alltid patienten i fokus och ser helhetsbilden kring denne. Du tänker strategiskt, långsiktigt och har ett brett perspektiv.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Du kommer ha 50% av din tjänstgöring på avdelningen och 50% på dagvårdsavdelningen. På avdelningen kommer du arbeta dag, kväll och helg.

Dagvårdsavdelningen är öppen måndag-fredag, ej röd dag. Arbetstiderna är förlagda dagtid, med senaste avslut klockan 18:00.

Dessutom erbjuder vi:

  • Individanpassad introduktion ut efter tidigare erfarenheter.
  • Täta avstämningar med närmaste chef.
  • Vidare utbildning inom vårt kompetensutvecklingsprogram, cancervårdsakademin, under ett år.
  • Efter cancervårdsakademin finns möjligheter att söka till betald specialistutbildning.
  • Vi har en hög utbildnings frekvens inom sjukdomslära, omvårdnad samt behandlingar.
  • Patientfria dagar för arbete med ansvarsområde samt relevanta utbildningar inom ditt ansvarsområde.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Julia Larsson, Avdelningschef 101B, 018-617 37 60 eller e-post julia.larsson@akademiska.se
Facklig kontaktperson Vårdförbundet nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.