Analytiker till Strategisk hälso- och sjukvårdsutveckling

Sista ansökningsdag 2024-08-15
Arbetsplats Strategisk hälso- och sjukvårdsutveckling
Förvaltning Region Uppsalas ledningskontor
Referensnummer RK73/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Enheten Strategisk hälso- och sjukvårdsutveckling ingår i hälso- och sjukvårdsavdelningen vid Ledningskontoret och har ett brett uppdrag som innebär att stödja och samordna kunskapsstyrningssystemet samt att utveckla och förvalta kvalitetsledningssystemet. Enheten stödjer dessutom omställningen Effektiv och nära vård 2030 som är en länsövergripande reform som syftar till att klara de utmaningar som hälso- och sjukvården står inför. Enhetens uppdrag innebär bland annat att ta fram övergripande behovs- och planeringsunderlag, tillgängliggöra kunskapsstöd samt uppföljning och analys. Uppdraget innebär också att utveckla nya hälso- och vårdtjänster utifrån ett systemperspektiv samt stödja kvalitetsförbättring, processorientering och utbildning i att leda mot kvalitet.

Ditt uppdrag

Som analytiker vid enheten kommer du att stödja kvalitetsuppföljning och analys inom kunskapsstyrningssystemet där sakkunniga inom olika områden engageras. Du ansvarar för att leda framtagande av nya typer av uppföljningar och analyser. I dina arbetsuppgifter ingår också att ta fram beslutsunderlag för högre beslutsfattare samt att arbeta med datauttag och utveckling av uppföljningsrapporter från regionens uppföljningsverktyg och andra relevanta datakällor. Du medverkar också i systemövergripande analysarbeten som hålls samman av en regional samordnare inom enheten. Du bidrar till utveckling av verksamhetsnära uppföljning samt analysmetoder till nytta för hälso- och sjukvårdens verksamheter och ytterst för patienter och invånare.

Du kommer att vara en del av ett meningsfullt, spännande och utvecklande arbete i nära samarbete med kollegor i en positiv och kreativ arbetsmiljö fylld av kompetens och nyfikenhet!

Dina kvalifikationer

Du har relevant akademisk examen till exempel statsvetare, samhällsvetare, hälsoekonom, nationalekonom, folkhälsovetare, civilingenjör eller annan högskoleutbildning som tillsammans med dina kunskaper och erfarenheter bedöms som relevant för tjänsten. Du har bred kunskap om hälso- och sjukvården och/eller den kommunala vård och omsorgen.

Du har erfarenhet av att arbeta självständigt med både kvantitativa och kvalitativa metoder i uppföljnings- och analysarbete. Du kan kombinera olika informationskällor och vidga analysen från de initiala resultaten för ökad förståelse. Du har erfarenhet av att sammanställa analyser och rapporter skriftligt på ett lättförståeligt sätt och du gillar att visualisera och presentera data och analyser utifrån olika målgruppers behov för att öka förståelsen.

Din kompetens

Som person är du nyfiken, ansvarstagande och du engageras av att förbättra vården.  Du trivs med att arbeta omväxlande utifrån givna ramar där du också bidrar till utveckling av leveranser och arbetssätt. Du har en analytisk förmåga och kan se både detaljer och helhetsperspektiv samt förståelse för vårdens komplexitet. Du kan förenkla och förmedla komplexa analyser både skriftligt och muntligt.

Du gillar att varva både självständigt arbete och arbete som en del i ett team. Du är en positiv och inspirerande kollega som är nyfiken på att lära av andra och du delar gärna med dig av dina kunskaper. Arbetet innebär många kontakter, både internt och externt, vilket ställer höga krav på att du har god förmåga att kommunicera, samarbeta och skapa goda relationer. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi erbjuder

Tjänsten är på heltid, tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Vi kan komma att tillämpa provanställning. Du är placerad på Region Uppsalas Ledningskontor. Vårt moderna kontor ligger mitt i centrala Uppsala, i direkt anslutning till Uppsala resecentrum - att pendla hit fungerar utmärkt! 

Som arbetsgivare vill vi skapa förutsättningar för att våra medarbetare ska ha det bra, så att man kan känna sig trygg och ha kvalitet i livet utanför jobbet. Förutom att vi har ett av Sveriges bästa kollektivavtal erbjuder vi subventionerade UL-biljetter och ett förmånligt friskvårdsbidrag. Arbetstid är under kontorstid där vi erbjuder våra medarbetare en flexibel arbetsplats, med möjlighet att arbeta delvis på distans utifrån överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Eventuella frågor om tjänsten besvaras av programchef Åsa Himmelsköld på 018-611 61 33.

Fackliga representanter:
Vision - Christianne Simson, 018-6113251.  
SACO - Leif Sandberg, 0706-741088.  
Övriga fackförbund nås via Region Uppsalas växel 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Region Uppsalas ledningskontor

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsalas ledningskontor är en del av Region Uppsala, en av Uppsala läns största arbetsgivare. Ledningskontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i Region Uppsalas olika verksamheter. Vill du utvecklas och bidra till Region Uppsalas utveckling - välkommen att arbeta med oss!