Psykolog

Sista ansökningsdag 2024-08-18
Arbetsplats Mottagning unga män
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH208/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Psykolog till mottagningen unga män

Vi söker nu en psykolog med intresse för manshälsa och sexologi. Vi erbjuder ett vikariat på 30 procent med tillträde 1 september tom 1 augusti -25 med möjlighet till förlängning.

Vi satsar på trygga anställningar och bra förmåner via vårt kollektivavtal. Vi har vid sidan av din individuella utvecklingsplan även regelbundna utbildningsdagar för kompetensutveckling. Det gör att du ingår i ett stort nätverk med kunniga kollegor från hela länet. Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Mottagningens uppdrag

Mottagningens uppdrag är att erbjuda provtagning, undersökning, samtalsstöd och behandling när det gäller sexuell och reproduktiv hälsa inklusive allmän hälsa för unga män mellan 20 - 29 år år och personer med transerfarenhet. Detta innebär provtagning för sexuell hälsa, STI, bedömning och information gällande könsrelaterade besvär, stöd och behandling gällande relationella och psykologiska svårigheter kopplat till sexualiteten. 

Ditt uppdrag

Psykologisk bedömning och behandling av sexuella och relationella svårigheter, arbetet är till stor del individuell behandling men kan ibland även innebära behandling i par.

Vi arbetar i team och gör bedömning beroende av profession, vilket innebär att vi kan vara flera personer som träffar samma patient. Vårt team innefattar barnmorska/sjuksköterska, läkare, kurator och psykolog. Vi arbetar mot hela region Uppsala.

Kontinuerligt nätverksarbete med specialistmottagningar förekommer fortlöpande såsom venereologmottagningen, urologimottagningen och ungdomsmottagningarna med flera.

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med ett stort intresse av att arbeta med unga män över 20 år. Det är meriterande om du har utbildning i andrologi och/eller sexologi. Vi ser gärna att du är intresserad av frågor som rör HBTQIA+. Meriterande är även om du har tidigare erfarenhet av arbete inom primärvård. Ditt arbete är självständigt och kräver en god pedagogisk förmåga, god struktur i arbetet och en stor initiativförmåga. För att vara framgångsrik i arbetet krävs ett flexibelt arbetssätt.

Vår verksamhet

Mottagningen unga män ligger i nära anslutning till Samariterhemmets vårdcentral som ligger mitt i centrala Uppsala, ett stenkast från Resecentrum. Tillsammans är vi drygt 85 medarbetare och alla yrkesområden inom vårdcentralens uppdrag finns representerade. Den breda variationen av patienter skapar en utvecklande arbetsplats.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om tjänsten och verksamheten är du välkommen att kontakta verksamhetschef Torun Hall via e-post torun.hall@regionuppsala.se eller mottagningens barnmorska Kerstin Karlqvist Falk e-post kerstin.karlqvist.falk@regionuppsala.se.

Fackliga företrädare nås via växel: 018- 611 00 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga kopia på din yrkeslegitimation och övriga intyg som styrker din åberopade kompetens tillsammans med din ansökan. Vi vill ha din ansökan senast 18 augusti 2024.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.