4A söker sjuksköterska med intresse för psykiatri

Sista ansökningsdag 2024-09-29
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS719/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Psykiatriavdelning 4A består av elva vårdplatser och har flera olika behandlingsuppdrag med fokus på beroende och psykiatrisk samsjuklighet. Patienterna kommer till avdelningen via akutmottagningen för vuxenpsykiatri eller planerat via de psykiatriska öppenvårdsmottagningarna. På avdelning 4A arbetar sjuksköterskor, skötare, klinisk farmaceut, läkare och kurator. För att säkerställa att patienterna får en god omvårdnad, samarbetar och konsulterar vi övrig psykiatrisk specialistkompetens utifrån patienternas individuella behov.

Verksamheten tillhör sektionen för beroende- och neuropsykiatri, en sektion i framkant. Vi arbetar utifrån evidensbaserade metoder och lägger stor vikt på vårdutveckling och forskning. All personal har tillgång till handledning och vi arbetar aktivt med att förbättra personalens arbetsmiljö. Vi har ett målinriktat förbättringsarbete av patientvården och är måna om att närstående blir delaktiga. Personalen på 4A är öppen, positiv, trygg och kompetent vilket gör det lätt att komma som ny personal till avdelningen. 

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska vid psykiatrins heldygnsvård har du en viktig roll i teamet. I samarbete med kollegor från olika yrkeskategorier bedömer och planerar du den enskilde patientens behov av stöd, vård och behandling. Du arbetar nära patienten och samarbetar med psykiatrisk öppenvård, andra vårdgivare/samhällsinstanser samt med närstående. Du ansvarar bland annat för dokumentation, administration av läkemedel och har en arbetsledande roll i teamet. Att handleda studenter och nya medarbetare är också en naturlig del av dina arbetsuppgifter.  

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med erfarenhet av arbete inom psykiatrisk vård. Specialistsjuksköterskeutbildning och tidigare arbetslivserfarenhet inom psykiatrisk vård är meriterande men inte ett krav. Goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, är ett krav. 

Även du som ännu är ej klar med din sjuksköterskeutbildning men blir det i januari 2025 och har intresse för psykiatri är välkommen att söka tjänsten.

Din kompetens

Viktigt är att du har ett genuint intresse av att arbeta med människor med psykiatrisk problematik och att du vill vara med och utveckla vår verksamhet.

Som person ser vi gärna att du är positiv, driven, engagerad, flexibel och lösningsinriktad med förmåga att prioritera bland varierande arbetsuppgifter i en föränderlig tillvaro. Du har en öppen människosyn och gillar utmaningar. Vi förutsätter också att du har god serviceanda mot såväl patienter som medarbetare och externa aktörer. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidaretjänst på heltid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Du får en personligt anpassad introduktion under 5 veckor. Är du erfaren sjuksköterska kommer du kunna utvecklas i ditt ledarskap hos oss och få ta ansvar för utveckling av olika områden utifrån dina intressen och verksamhetens behov.  

Provanställning kan komma att tillämpas. Inför anställning tas utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Du kan komma att bli schemalagd dag och kväll med tjänstgöring vissa helger. För dig som är intresserad av att arbeta endast nätter finns även möjlighet till detta. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Adrian Pourakbar, 070-611 53 68, adrian.pourakbar@akademiska.se

Facklig företrädare nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer görs löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.