Kursamanuens (100%) kursen obstetrik och gynekologi

Sista ansökningsdag 2024-08-05
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnosjukvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS725/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi söker en kursamanuens (100%) för kursen obstetrik och gynekologi, läkarprogrammet Uppsala universitet, under vårterminen 2025.

Vill du vara med i ett kreativt och pedagogiskt intresserat lärarteam och utveckla kursen i obstetrik och gynekologi?

Vid kvinnokliniken, Akademiska sjukhuset ges kursen i obstetrik och gynekologi för läkarstudenter varje termin. Lärarteamet består av kursamanuenser, kursledare och universitetslärare. Varje termin går mellan 95 och 110 studenter kursen. Studenterna delas upp i tredjedelar, där vi undervisar cirka 35 studenter i 6-veckors-pass. Således upprepas kursinnehållet tre gånger per termin. Terminen avslutas med gemensam skriftlig tentamen.

Kursen i obstetrik och gynekologi har två kliniska amanuenser, där arbete med undervisningsplanering med schemaläggning, föreläsningar, PBL-undervisning och annan seminarieverksamhet, undervisningsmottagning och examination ingår. En av amanuenserna är internrekryterad bland klinikens ST-läkare eller specialister. Kursadministratör finns.

Under våren 2025 kommer även cirka 110 studenter från det nya sex-åriga läkarprogrammet gå kursen i obstetrik och gynekologi för första gången, parallellt med sista terminen i det gamla programmet.  Därmed behöver vi ett förstärkt och kreativt lärarteam! Under vårterminen 2025 kommer vi därmed att ha fyra kursamanuenser varav de tre är redan på plats!

Dina kvalifikationer

Vi söker nu dig som har läkarexamen och har ett intresse för undervisning, undervisningsplanering och erfarenhet eller ett starkt intresse av att arbeta som lärare inom obstetrik och gynekologi. Det är starkt meriterande att vara legitimerad läkare och att självständigt kunna handlägga enklare patienter på gynekologisk mottagning.

Vi erbjuder

Anställningen kommer att ligga inom kvinnokliniken, Akademiska sjukhuset och planeras börja under november 2024 med introduktion till verksamheten och planeringen kring den nya läkarprogrammet. Anställningen avslutas 30 juni 2025.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Ytterligare information beträffande arbetsuppgifterna lämnas av Alkistis Skalkidou, professor och överläkare i obstetrik och gynekologi.

Vill du jobba med oss?

Intresseanmälan ska ställas till FoU-rådet vid kvinnokliniken tillsammans med meritförteckning och den skickas till alkistis.skalkidou@kbh.uu.se senast 24-08-05. Du kan använda länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset