Kurator till könsidentitetsmottagningen

Sista ansökningsdag 2024-07-17
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS728/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Könsidentitetsmottagningen i ett expansivt skede och vi söker nu en kurator. Vi arbetar i ett tvärprofessionellt team med läkare, psykolog, kurator och medicinska sekreterare. Könsidentitetsmottagningen är en åldersövergripande specialistmottagning, där vi tar emot individer i alla åldrar. Vårt uppdrag är att bedöma, utreda och behandla individer som söker vård för misstänkt könsdysfori och ofta har en önskan om könsbekräftande åtgärd/behandling. Utredningarna sker utifrån en klar och tydlig struktur och eventuell medicinsk behandling sker i samverkan med andra verksamhetsområden på Akademiska sjukhuset. Mottagningen eftersträvar att arbeta evidensbaserat och utifrån standardiserade vårdprocesser.

Som nyanställd hos oss får du en mentor, en grundlig introduktion samt klinisk handledning. Då vi verkar på ett universitetssjukhus förekommer både interna och externa utbildningar och du har goda möjligheter till kompetensutveckling. Könsidentitetsmottagningen har numera ett särskilt uppdrag från Socialstyrelsen att bedriva nationell högspecialiserad vård, vilket innebär krav och möjligheter att ligga i framkant kunskapsmässigt och hålla en hög kvalitet på vården som bedrivs. Mottagningen är just nu i en inspirerande fas där vi tillsammans utvecklar vården i en positiv riktning. Vi har en positiv lösningsfokuserad mottagningskultur med mycket skratt och gott samarbete över professionsgränserna. Vi är stolta över vår mottagning och glada att vi nu kan välkomna ytterligare en kollega!

Ditt uppdrag

Som kurator har du en viktig roll, då vi arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra våra arbetssätt och du är en viktig del i det arbetet.

Din arbetsuppgift som kurator är primärt att undersöka aspekter av den sociala situationen som kan underlätta eller försvåra vidare könsdysforiutredning och/eller könsbekräftande behandlingar och insatser. Detta sker genom utredande samtal, psykosocialt stöd, anhörigsamtal och samordning med andra vårdgivare och/eller myndigheter. I mottagningens uppgifter ingår också att ge information om olika könsidentiteter, könsuttryck och möjliga medicinska interventioner. Utredningsarbetet utgår ifrån Socialstyrelsens nationella kunskapsstöd för personer med könsdysfori. Du kommer att samarbeta i team där bedömningar görs gemensamt i tätt samarbete.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen med erfarenhet som kurator inom region eller kommun. Vi ser gärna att du har kunskap om tillgängliga psykosociala stödinsatser på en övergripande nivå och förmåga att hitta relevanta stödinsatser, eftersom våra patienter är spridda över många regioner. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom specialistpsykiatri samt erfarenhet av patientgruppen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100%. Tillträde enligt överenskommelse. Arbetet på mottagningen bedrivs måndag till fredag under dagtid. Inför tillsättning kommer utdrag ur misstanke- och belastningsregistret att göras.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Sofia Cars, 018-617 42 36 
Facklig representant nås via växeln, 018–611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer kommer att ske fortlöpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden går ut. Vänta därför inte med din ansökan!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.