70D kirurgisk vårdavdelning söker sjuksköterskor

Sista ansökningsdag 2024-08-31
Arbetsplats Verksamhetsområde kirurgi och urologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS742/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Är du sjuksköterska med intresse för den kirurgiska patienten? Värdesätter du en arbetsplats med stort omvårdnadsfokus där du får vara med och bidra till en god vård? Då är vi på 70D arbetsplatsen för dig!  

Vår verksamhet

Verksamhetsområde kirurgi/urologi består av tre kirurgiska vårdavdelningar, en urologisk vårdavdelning och fem mottagningar som bedriver avancerad kirurgisk/urologisk vård. Vi är en forskningsintensiv klinik med nära samarbete med Uppsala universitet, här satsar vi på både utbildning och kompetensutveckling, för att du ska få känna dig trygg och utvecklas över tid.  

På kirurgavdelning 70D bedrivs högspecialiserad, kirurgisk vård med inriktning kolrektal-, endokrin- och akutkirurgi. Vi är ett av fyra sjukhus i Sverige som har tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård med HIPEC för patienter med spridd cancer i bukhinnan, och även för endokrina buktumörer, något vi är mycket stolta över! Stor del av våra patienter planeras och opereras elektivt, men kan även läggas in via akutmottagningen, eller som direktinläggning från andra sjukhus. Vi tar även emot patienter som varit med om trauman, så som skott- och knivskador, fallolyckor m.m. Kombinationen av elektiv- och akut kirurgi gör att vi har ett stimulerande arbetsklimat där ingen dag är den andra lik.   

Vi är en arbetsgrupp bestående av sjuksköterskor, undersköterskor, läkare, apotekare och andra viktiga hälsoprofessioner. Vi har även sjuksköterskor med specialfunktioner så som specialistsjuksköterskor, klinisk omvårdnadsledare och sektionsansvarig sjuksköterska med syfte att driva och utveckla vården för våra patienter. Här arbetar vi med ramverket Fundamentals of Care som värdegrund och med ett tydligt personcentrerat förhållningssätt där patienten står i fokus. Här får du som sjuksköterska vara med och göra skillnad! 

Vi söker nu dig som vill arbeta med omväxlande arbetsuppgifter men samtidigt få en trygg och lärorik start. Vi har byggt upp ett strukturerat och omfattande introduktionsprogram som bygger på minst fem veckors introduktion för dig som är nyexaminerad, har du tidigare erfarenhet så individanpassar vi din introduktion efter dina behov.  

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska hos oss får du möjlighet att fördjupa dina kunskaper och lära dig mer om avancerad kirurgi för att kunna ta hand om patienter med komplext vårdbehov. Här möter du patienter i alla åldrar och med olika bakgrunder. 

Vi arbetar för att optimera den kirurgiska omvårdnaden och jobbar därför mycket med bland annat postoperativ smärtbehandling, dränage- och sårvård, vätskebalans och nutrition. Arbetet är varierande med spännande arbetsuppgifter och du får både utveckla dina medicintekniska färdigheter samt arbetsleda, planera och prioritera ditt och teamets arbete.  

Som ny i rollen får du arbeta med avancerad kirurgisk vård under klinisk handledning av erfarna kollegor. På vår avdelning arbetar specialistutbildade sjuksköterskor som har fördjupad kompetens inom handledning och den kirurgiska patienten. De arbetar en del av sin arbetstid med bland annat introduktion, utbildning och klinisk handledning av nyanställda sjuksköterskor så att du får en trygg och bra start hos oss. Du får en bred grundkompetens inom kirurgi och akutsjukvård men samtidigt möjlighet att utvecklas inom ett särskilt område. Vi erbjuder möjlighet till betald specialistutbildning inom kirurgisk vård om du önskar fördjupa dina kunskaper för den kirurgiska patienten.

Dina kvalifikationer

Du är utbildad sjuksköterska med eller utan tidigare erfarenhet. Det viktiga är att du har ett intresse för den kirurgiska patienten och värdesätter att arbeta med ett personcentrerat förhållningssätt. Vi ser gärna att du är positiv, motiverad och trivs med att arbeta i team.  

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig tillsvidareanställning eller vikariat med tjänstgöringsgrad enligt överenskommelse hos oss på kirurgavdelning 70D.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Isabel Da Fonseca Kock, 018-617 50 80
Facklig kontaktperson nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning sker löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.