Dialysen söker sjuksköterskor

Sista ansökningsdag 2024-08-18
Arbetsplats Verksamhetsområde medicin, hud och reumatologi
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS744/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

På våra två dialysmottagningar dialys- och afersmottagningen och Oscar II-dialysmottagningen ges högspecialiserad livsuppehållande dialysbehandling till personer med kronisk njursjukdom. Det innebär ett spännande arbete där medicinsktekniska arbetsuppgifter är integrerade i omvårdnaden. Varje vecka kommer omkring 100 patienter 2–5 gånger för att få sin individuellt ordinerade dialysbehandling.

Dialys- och aferesmottagningen ligger i nyrenoverade lokaler i ingång 65 på Akademiska sjukhuset. Dit kommer förutom, våra kroniker, alla inneliggande- och akutstartade dialyspatienter. Utöver hemodialysbehandling utför vi aferesbehandlingar och vid behov kör vi även externa behandlingar på IVA-avdelningar och vårdavdelningar.

Oscar II-dialysen ligger i en f.d. regementsbyggnad från tidigt 1900-tal vid Uppsala Science Park, där arbetar vi enligt konceptet Limited Care, vilket innebär ett personcentrerat förhållningssätt och att patienten görs delaktig i sin behandling. Målet är att öka egenvårdsförmågan så långt det är möjligt utifrån varje patients egna förutsättningar. På Oscar II-dialysmottagningen finns även våra träningsenheter för peritoneal- och hemhemodialys.

Dialysmottagningarna ingår i den njurmedicinska öppenvården som innebär utredning, vård och behandling av olika njursjukdomar. Verksamheten omfattar även njurmottagningen och tillsammans bedriver vi ett omfattande forsknings- och utvecklingsarbete.

Vi har öppet måndag till lördag, med kvällsöppet till 19.45 måndag, onsdag och fredag. Vi har omkring 45 personer anställda, undersköterskor och sjuksköterskor. Arbetsklimatet kännetecknas av en god stämning och vi har ett gott samarbete mellan olika yrkesgrupper. Utöver läkare har vi även tät kontakt med dietist, fysioterapeut, kurator och medicintekniker.

Ditt uppdrag

Vi erbjuder ett stimulerande arbete där du blir en del av ett skickligt team. Under ett arbetspass arbetar sjuksköterskor och undersköterskor tillsammans för att ge patienterna sin behandling. I det dagliga arbetet har du som sjuksköterska behandlingsansvar för 3–4 patienter, vilket innebär förberedelser, start och avslut av dialysbehandling och kontinuerlig övervakning av patientens vitalparametrar och välbefinnande. Du får ett omvårdnadsansvar för 4–5 patienter som du regelbundet rondar och tillsammans med patienten och läkare sätts långsiktiga behandlings- och omvårdnadsmål upp. Du kan också tilldelas ett eget ansvarsområde som du får driva och utveckla.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med några års erfarenhet av sjuksköterskeyrket och med intresse att lära och utvecklas inom området njurmedicin. Erfarenhet från dialys- eller njursjukvård är meriterande men inte ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och kvalitetsmedvetenhet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100% på dialysen. Vi har ett väl utarbetat åtta veckors introduktionsprogram för ny personal. Introduktionen är individuellt anpassad och du tilldelas en handledare. Kompetensutveckling, både praktiskt och teoretiskt, sker därefter fortlöpande. Vi har individuell schemaplanering med tjänstgöring framför allt dagtid men med en kväll per vecka och en lördag var tredje vecka. Ungefär varannan månad får du en schemalagd utbildningsdag för arbete med ditt ansvarsområde och individuell fortbildning.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Om du är intresserad av ett spännande sjuksköterskearbete med bra arbetstider, tveka inte att skicka in din ansökan till oss. Intervjuer genomförs löpande, och tillträde sker enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?

Hör gärna av dig om du har frågor eller vill komma på studiebesök.

Avdelningschef Elin Hammarström 018-611 42 76
Biträdande avdelningschef Oscar II-dialysmottagningen Jenny Stenberg 018-611 97 93
Biträdande avdelningschef Dialys- och aferesmottagningen Jennie Fahlén 018-611 23 98
Utbildningsansvarig sjuksköterska Marleen Grape 018-611 98 17

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.