Infektionsbiolog farmakokinetik och farmakodynamik

Sista ansökningsdag 2024-07-17
Arbetsplats Verksamhetsområde infektionssjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS747/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Enheten för antibiotikaforskning forskar kring antibiotika och resistenta bakterier. Gruppen har anställda både vid Akademiska sjukhuset och Uppsala Universitet med en tydlig klinisk förankring och har som målsättning att genom resultat från laboratorieförsök öka kunskapen om hur effekten av antibiotika kan förbättras genom att optimera doseringen eller använda kombinationer av två eller flera preparat. Vi söker nu en infektionsbiolog på heltid under 3 månader.

Ditt uppdrag

Arbetet kommer framförallt att innebära laboratoriearbete med studier bland annat kring kombinationsbehandling av antibiotika mot multiresistenta bakterier. Syftet är att hitta synergistiska effekter och undersöka vilka genetiska faktorer som är viktiga för att en viss kombination ska vara effektiv. Metoder som till exempel MIC-testning, statiska och dynamiska avdödningsförsök, avdödning av biofilm, och automatisk mikroskopi med efterföljande bildanalys (oCelloScope) kommer att användas. Även analys av bakteriegenom (i CLC Genomcis) är en viktig del av arbetet.

Du kommer att arbeta självständigt med dessa metoder och arbeta med dokumentation där du sammanställer och noggrant beskriver det arbete som du utför och förväntas bidra vid utvärdering av data och vidare planering. Du förväntas också sammanställa och presentera dina resultat på våra gruppmöten på svenska eller engelska. Även administrativa arbetsuppgifter som till exempel beställning av substrat, antibiotika och annat material kommer att ingå.

Dina kvalifikationer

Grundexamen inom Biologi/Molekylärbiologi, Biomedicin eller annat relevant ämnesområde är ett krav, liksom ett gott praktiskt handlag i laboratoriet och visad förmåga att arbeta självständigt. Vidareutbildning inom området biologi/infektionsbiologi är meriterande. För att du ska bli aktuell för tjänsten krävs det även att du har praktisk erfarenhet av mikrobiologiskt laboratoriearbete med inriktning mot bakterier med ovan nämnda metoder, gärna fokuserat på kombinationer av antibiotika, samt ha god kunskap om resistensutveckling. Goda datorkunskaper bland annat inom CLC, MS Excel och MS Word är ett krav.

Din kompetens

Vid rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga. Du är ansvarskännande, strukturerad och metodisk i ditt arbete, du har lätt att se samband och du innehar god slutledningsförmåga samt påvisar gott omdöme. Goda kunskaper i engelska är ett krav eftersom vi ofta har engelskspråkiga medarbetare.

Vi erbjuder

3 månaders tidsbegränsad anställning på heltid. Tillträde 1 september 2024.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta:
Överläkare Thomas Tängdén 018-611 56 48  

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.