Sjuksköterska sökes till blodcentralen och tillhörande patientmottagning

Sista ansökningsdag 2024-08-18
Arbetsplats Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS749/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Akademiska laboratoriet svarar för kvalificerad medicinsk diagnostik, rådgivning, forskning, utveckling och utbildning. Vi är indelade i fem olika sektioner som tillsammans är verksamma inom tio olika laboratoriemedicinska kunskapsområden – transfusionsmedicin, immunologi, kemi, farmakologi, bakteriologi, virologi, vårdhygien, patologi och cytologi samt genetik. Våra kunder finns framför allt i Uppsala län och i vår mellansvenska region. Akademiska laboratoriet är en verksamhet i ständig förändring. Sammanlagt är vi ca 500 anställda med verksamhet på Akademiska sjukhuset och Lasarettet i Enköping samt i vår blodgivningstrailer.

Avdelningen för hemoterapi ansvarar för blodtappning på Akademiska sjukhuset och via blodgivningstrailer och blodbuss på flertal tappningsställen i regionen och närliggande regionlandsting. Här sker även framställning av blodkomponenter och patientbehandlingar med aferesteknik.

Vårt fokus är att ta hand om våra donatorer och patienter på bästa sätt så att de känner sig trygga när de kommer till oss. Vi arbetar både med människor och medicinsk teknik och är en ackrediterad verksamhet med högt ställda kvalitetskrav och vi arbetar strukturerat, kvalitetsmedvetet och enligt fastställda rutiner. Vi tycker om förbättringar och jobbar gärna med kvalitetshöjande arbete. Vi värdesätter en god förmåga att upprätthålla goda relationer då vi arbetar tillsammans och hjälper varandra och har kontinuerlig fortbildning inom området och skapar föreläsningar utifrån personalens önskemål.

Ditt uppdrag

Välkommen till vårt glada gäng, där du som sjuksköterska kommer att arbeta med både patienter och friska donatorer.

På vår patientmottagning utför vi, med hjälp av medicinteknisk utrustning, bland annat stamcellsinsamling, fotoferes, blod-och plasmabyte, på barn och vuxna patienter. Arbetet är varierande då en del patienter kommer direkt hemifrån och en del patienter behandlas inneliggande på vårdavdelning. Några patienter kommer för behandling enstaka tillfällen, andra patienter återkommer med jämna mellanrum under en längre tid. Vårt fokus är professionell omvårdnad om våra patienter/donatorer. På blodcentral och i blodgivningstrailer utförs blodtappningar av friska blodgivare.

I den här tjänsten kombineras arbete på patientmottagningen med arbete på blodcentralen och i blodgivningstrailern. Arbetsuppgifterna utförs i nära samarbete med kollegor.

Vår introduktion är individuellt anpassad. Upplärningsperioden är lång och sker under översyn av handledare, med regelbundna uppföljningar. Behörighet att utföra arbetsuppgifter ges stegvis.

På patientmottagningen arbetar vi dagtid på vardagar, 07:30-16:15. På blodgivningen är arbetstiden förlagd till vardagar, dagtid kombinerat med ett par kvällar (tom. 19:30) i veckan. Arbetstiderna i blodgivningstrailer varierar, fyra något längre dagar som kompenseras med en ledig fredag.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med några års erfarenhet och trygg i din roll. Du behöver vara kvalitetsmedveten och kunna arbeta strukturerat enligt fastställda rutiner. Arbetet innebär ibland snabba tempoväxlingar och förändringar som gör att du behöver vara flexibel och kunna prioritera. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet då arbetet innebär nära samarbete med kollegor, givare/donatorer och patienter.

Vi hoppas att du tycker att det här låter som en intressant arbetsplats och att du vill blir en del av vår härliga arbetsgrupp!

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid med start 2024-10-01 eller enligt överenskommelse. B och C1-körkort är meriterande. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Du är välkommen att besöka oss för att se hur vi jobba, och du får gärna höra av dig om du har frågor.

Biträdande avdelningschef Charlotta Besev, 018-611 41 40, charlotta.besev@akademiska.se
Avdelningschef Sarah Ryner 018-611 41 91, sarah.ryner@akademiska.se
Facklig representant Naturvetarna Inga-Lill Sparr, 018-611 41 62

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval sker löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.