Arbeta med kognitiva bedömningar och rehabilitering på strokeavdelning

Sista ansökningsdag 2024-08-05
Arbetsplats Verksamhetsområde geriatrik, rehabiliterings- och smärtcentrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS750/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet och ditt uppdrag

Vill du arbeta med kognitiva bedömningar, utredning av handfunktion och initial rehabilitering hos patienter som nyinsjuknat i stroke? Vår strokevårdsavdelning behöver en ytterligare arbetsterapeut!

Du blir en del av ett skickligt team som hjälper och stöttar varandra samtidigt som du kommer att få arbeta självständigt. I teamet ingår tre arbetsterapeuter vilket ger goda möjligheter till att arbeta med kompetensöverföring och utveckling av arbetssätt. Arbetsterapeutens bedömningar är en viktig del av det tvärprofessionella teamsamarbetet och ligger till grund till vidare planering för patienten. Tillsammans arbetar avdelningens team för att ge patienter en professionell vård och rehabilitering. Avdelningen blev tilldelad pris för årets strokeenhet 2022 och ligger i framkant vad gäller god strokevård.

Arbetsterapeuterna på Akademiska sjukhuset arbetar inom många olika verksamheter över hela sjukhuset och träffar patienter i både slutenvård och öppenvård. Som arbetsterapeut möter du människor i många olika situationer och du kan räkna med ett varierande och meningsfullt arbete med stimulerande arbetsuppgifter. Vi hjälper och stöttar varandra och som arbetsterapeut på strokeavdelningen har du ett tätt samarbete med dina kollegor på den neurogeriatriska rehabiliteringsavdelningen som ligger i nära anslutning. Vi har även diagnosspecifika nätverk och professionsmöten. Innanför sjukhusets väggar finns massor av kompetens och kompetenta kollegor är aldrig längre än ett telefonsamtal bort.

Vårt verksamhetsområde

Verksamhetsområde geriatrik, rehabiliteringsmedicin och smärtcentrum kännetecknas av välfungerande interprofessionellt samarbete, något vi är mycket stolta över. Vi vill att du ska känna dig välkommen till oss, som ny erbjuds du handledning, introduktionsprogram och yrkesnätverk. Vi inom vårt verksamhetsområde är experter på geriatrik och rehabilitering men strävar alltid efter att bli ännu bättre. Som en del i detta ligger ett stort fokus på forskning och framsteg, både inom och utanför sjukhuset. Som medarbetare är du en viktig del i detta, det är naturligt för dig att vilja utvecklas och driva verksamheten framåt.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut. Har du tidigare erfarenhet av strokevård är det något som vi värdesätter, men vi välkomnar även dig som är nyutexaminerad.

Din kompetens

Du är en engagerad och positiv kollega, som vill vara med och påverka och utveckla vår verksamhet. Som person har du god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team samtidigt som du känner ansvar för din egen arbetsinsats och våra patienter. Du trivs med när det händer saker, och när ingen dag är den andra lik. Egenskaper som ett professionellt och trevligt bemötande, kanske med en nypa humor, är värdefulla verktyg för att skapa goda relationer till patienter och kollegor. I vår rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Som medarbetare hos oss får du tillgång till Friskhuset på Akademiska sjukhuset med gym, gruppträning och träningsrådgivning m.m. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef: Marie Hansson Björk, telefon 018-611 53 28, marie.hansson.bjork@akademiska.se
Biträdande avdelningschef: Helena Svedbom, telefon 018- 617 14 96, helena.svedbom@akademiska.se
Facklig företrädare Sveriges Arbetsterapeuter nås via växeln 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Vänta därför inte med att skicka in din ansökan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.