Sjuksköterskor till kvinnosjukvårdens traineeprogram

Sista ansökningsdag 2024-08-31
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnosjukvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS634/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vi söker dig som är sjuksköterska och vill ta del av kvinnosjukvårdens traineeprogram! Tycker du att gynekologi och obstetrik är ett spännande område, vill lära dig mer, och utvecklas med oss? Vi erbjuder nu en möjlighet att under ett och ett halvt år introduceras till de enheter som utgör verksamhetsområdet kvinnosjukvård för att hitta dina intresseområden. Kanske vill du lära mer inom kirurgi och akutsjukvård, eller funderar du på att läsa vidare till barnmorska och vill bygga en stadig grund att stå på innan du tar nästa steg?

Gynekologavdelning 96C är en vårdavdelning specialiserad på gynekologiska sjukdomar och kirurgi. Här möter du kvinnor i alla åldrar som genomgår utredningar och operationer inom gynekologi och reproduktiv hälsa. Patienter kommer från hela sjukvårdsregion Mellansverige eftersom vi bedriver högspecialiserad ovarialcancerkirurgi samt har uppdrag att bedriva nationellt högspecialiserad vård inom viss endometrioskirurgi. Vi har både elektivt och akut intag av patienter, högt patientflöde med varierade vårdtid och vårdintensitet.

Gynekologiska och obstetriska akutmottagningen (AGO) finns på gynekologiska specialistmottagningarna. Vi tar varje månad emot ca 450 patienter med akuta gynekologiska och obstetriska besvär, exempelvis buksmärtor, blödningar, problem i tidig graviditet och infektioner. I samarbete med nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) tar vi även emot kvinnor som utsatts för sexuellt våld.

Obstetriken på Akademiska sjukhuset innefattar förlossnings- och BB-avdelningen samt obstetriska specialistmottagningarna. Hos oss föder ca 4000 kvinnor barn per år. Vi bedriver en kvalificerad förlossnings- och BB-vård för länets invånare och specialistvård för regionen. För att värna om vårdkedjan och kompetensen alternerar barnmorskorna mellan förlossningen och BB. Vi har också ett tätt samarbete med Akademiska barnsjukhuset och strävar efter att vårda mor och barn tillsammans.

Ditt uppdrag

Som sjuksköterska på gynekologavdelning 96C kommer du att vårda patienter som utreds och opereras för gynekologisk cancer och andra gynekologiska sjukdomar. Du kommer också att möta patienter med komplikationer under tidig graviditet och abortsökande. 

På gynekologiska och obstetriska akutmottagningen arbetar du med att ta emot och tillsammans med kollegor bedöma och handlägga patienter som söker med akuta gynekologiska besvär. Vi bedriver även viss dagvård vid exempelvis graviditetsillamående och medicinsk abort. Som sjuksköterska på BB kommer du att arbeta med den nyblivna familjen och det nyfödda barnet. Vi värnar hela familjen och prioriterar de i allt vårt arbete. 

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med minst ett års erfarenhet som vill utforska kvinnosjukvårdens breda och varierande verksamhetsområde för att hitta just ditt intresseområde. Har du erfarenhet av kirurgi, obstetrik eller gynekologi, barnsjukvård, onkologi eller akutsjukvård är det meriterande.

Din kompetens

Vi söker dig som har ett genuint intresse för kvinnosjukvård. Du trivs i en utbildningskultur, gillar utmaningar och är intresserad av att prova flera olika specialiteter. Som person är du flexibel och lösningsfokuserad samt värdesätter och strävar efter gott teamarbete med samtliga professioner.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100%. Rotation dag/kväll/natt. Traineeprogrammet sträcker sig över 1,5 år och inleds med 6 veckors verksamhetsorientering på gynekologavdelning 96C1, BB avdelning 96E och gynekologiska specialistmottagningen. Därefter placeras du, utifrån verksamhetens behov och dina tidigare erfarenheter, på någon av enheterna inom sektion gynekologi för att där lägga grunden inom kvinnosjukvård.

Efter ca 6 månader kommer du börja rotera mellan våra olika enheter inom gynekologin. Rotation till sektion obstetrik kan komma att bli aktuellt under traineeprogrammets senare del. Under traineeprogrammets 1,5 år erbjuds också studiebesök på reproduktionscentrum, förlossningsavdelningen, gynekologisk mottagningsoperation, gynoperation, kvinnofridsenheten, bb-påväg samt neonatalavdelningen. Intern fortbildning erbjuds löpande under programmet i form av föreläsningar och studiedagar. Du tilldelas en mentor på din hemavdelning som kommer följa dig under programmet med regelbundna avstämningar. Du har också möjlighet att under arbetstid läsa lämplig universitets- eller högskolekurs (7,5hp).

Som sjuksköterska inom slutenvården så erhåller du i dagsläget ett slutenvårdstillägg. Vid nattjänstgöring utgår rotationstillägg.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sofia Nordgren tf avdelningschef gynekologavdelning 96C1, 018-617 60 50
Linda Schönberg avdelningschef gynekologiska specialistmottagningarna, 018-611 34 43
Anna Ekenberg Abreu avdelningschef BB-avdelning 96E/96C2, 018-611 28 88
Facklig kontaktperson Vårdförbundet når du via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.