Sjuksköterska

Sista ansökningsdag 2024-08-18
Arbetsplats Habiliteringens medicinska enhet
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH226/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Sjuksköterska med intresse för barn med funktionsnedsättningar

Vi söker dig som är sjuksköterska och som tillsammans med oss vill utveckla vårt arbete och få ett arbete som både är varierat och stimulerande. Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Region Uppsala och Nära vård och hälsa har förmåner som gör skillnad. läs om förmånerna här.

Ditt uppdrag

I dina arbetsuppgifter ingår att:

  • Ge råd och stöd i medicinska omvårdnadsfrågor till barn med funktionsnedsättning, deras anhöriga och nätverk.
  • Vara en länk mellan patienten och hens nätverk och övrig sjukvård inom kommun och region.
  • Fungera som en resursperson och konsult kring medicinska frågeställningar till habiliteringsenheternas medarbetare.
  • Ge handledning och utbildning till anhöriga och personal.
  • Delta i länsövergripande samarbete med de olika habiliteringsenheterna.
  • Ge telefonrådgivning, administrera tidsbokning och genomföra mottagningsbesök.
  • Ansvara för Hälso-och sjukvårdsfrågor på kommunens barnboenden

 

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med några års erfarenhet. Det är viktigt att du har ett intresse för habiliteringens målgrupper och vi ser gärna att du tidigare arbetat med personer med funktionsnedsättningar. Arbetet förutsätter att du har god samarbetsförmåga och trivs med, och har erfarenhet av, att arbeta i team men även att du har förmåga till självständigt arbete. Det är meriterande om du har förskrivningsrätt. Då resor i tjänsten förekommer är körkort är ett krav.

Som person är du tydlig i din kommunikation och strukturerad i ditt arbetssätt. Du är lyhörd och har en god pedagogisk förmåga och kan lätt skapa kontakt med både patienter, anhöriga och kollegor. Det är även viktigt att du har en vilja att utveckla verksamheten tillsammans med kollegorna på enheten.

Vår verksamhet

Habiliteringens medicinska enhet tillhör verksamhetsområde Funktionshinder inom förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala. Habiliteringen vänder sig till barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar (autism med eller utan intellektuell funktionsnedsättning, intellektuell funktionsnedsättning, rörelsenedsättning, flerfunktionsnedsättning och förvärvad hjärnskada).

Medicinska enheten ska uppmärksamma och åtgärda medicinska komplikationer som kan vara kopplade till en funktionsnedsättning. Det kan till exempel handla om problem med sömn, matsituationen eller psykisk ohälsa. Enheten har ett nära samarbete med habiliteringsenheterna och samverkar med läkare vid akademiska sjukhuset. Enheten har även sjukvårdsansvaret upp till sjuksköterskenivå för barnboende, korttidshem för barn och ungdomar i region Uppsala, samt vissa HVB-hem. 

På medicinska enheten arbetar sjuksköterskor, dietister och medicinska sekreterare. Vi har även barnneurologer och ST läkare från Akademiska sjukhuset, samt BUP-konsult som har mottagningar i våra lokaler för vissa barn som tillhör habiliteringen.

Vill du veta mer?

Har du frågor så hör gärna av dig till verksamhetschef Andrea Bosatta andrea.bosatta@regionuppsala.se

Fackliga företrädare nås via växeln: 018-611 00 00.

Om du erbjuds en anställning hos oss kommer vi att begära utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Bifoga CV, kopia på din legitimation och andra relevanta bilagor som styrker din kunskap och erfarenhet. Skicka gärna in din ansökan redan idag eftersom intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningsperioden. Vi vill ha din ansökan senast 18 augusti.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa växeln 018-611 00 00 och be om att få komma i kontakt med HR-specialist säkerhet så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att fylla i ansökningsformuläret.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.