3A söker sjuksköterska med intresse för psykiatri

Sista ansökningsdag 2024-07-19
Arbetsplats Verksamhetsområde psykiatri
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS905/2023
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Verksamhetsområdet psykiatri bedriver högspecialiserad vård för personer med svåra psykiska sjukdomar. Psykiatriavdelning 3A är en heldygnsvårdavdelning med 13 vårdplatser för utredning, diagnosticering och behandling av patienter med huvudsakligen affektiva sjukdomar, främst bipolära syndrom, svårare depressioner och ångesttillstånd. På avdelningen vårdar vi också patienter med ätstörningsproblematik. Fyra av vårdplatserna är knutna till denna behandling.

Då samsjukligheten är hög inom affektiva sjukdomar och ätstörningsproblematik så är det betydelsefullt att du som sjuksköterska följer somatiska komplikationer med den psykiatriska sjukdomen. Vilket gör att somatiskt- och psykiatriskt omvårdnadsarbete bedrivs parallellt med våra inneliggande patienter. Vi arbetar i två team där du som sjuksköterska har en arbetsledande funktion och ansvarar för omvårdnadsarbetet för sju patienter tillsammans med undersköterskor och avdelningsläkare.

 Ditt uppdrag

 

  • Du är arbetsledare i det dagliga arbetet på avdelningen och ansvarar för omvårdnadsarbetet i ett nära samarbete med skötare, läkare och kurator. Du gör bedömningar, genomför behandling och har omvårdnadssamtal med patienter och närstående samt samordnar med vårdinstanser för patienten mellan vårdgrannar.
  • Du planerar patientens vård tillsammans med avdelningsläkare och rapporterar samt delegerar ut uppgifter.
  • Andra arbetsuppgifter är att utföra ordinerade medicintekniska uppgifter, administrera läkemedel i olika form, provtagningar samt arbeta med omvårdnadsplaner.
  • Du medverkar i kvalitetsarbete inom ditt kompetensområde och deltar i övriga forsknings- och utvecklingsarbeten. Vid intresse initiera och bedriva temagrupper med patienter.
  • Du är med och utvecklar den somatiska- och psykiatriska omvårdnaden på avdelningen tillsammans med dina sjuksköterskekollegor.
  • Att handleda studenter och nya medarbetare ingår som en naturlig del av dina arbetsuppgifter.

 

Din kompetens

Vi söker dig som är erfaren sjuksköterska, eller helt nyutexaminerad sjuksköterska eller någonting däremellan. Erfarenhet är meriterande men inget måste. Vi ser en senare specialisering som en naturlig kompetensutveckling. Du som kanske tvekar att söka tjänsten för att det är en psykiatrisk vårdavdelning, kontakta då Anna och boka ett besök på avdelningen. Vi träffar dig gärna och berättar mer om vår avdelning och om sjuksköterskans viktiga arbete inom psykiatrin och i synnerhet på avdelning 3A. Vi ser mycket till den personliga lämpligheten, och till ett nyfiket och öppet sinne.

Vi erbjuder

Vi lägger stor vikt vid att du ska känna dig trygg i din roll som sjuksköterska och med dina arbetsuppgifter. Därför ser vi att ditt första halvår är en individanpassad introduktion med successivt ökat ansvar och stegvis kompetensutveckling. Beroende på hur erfaren du är bygger vi tillsammans upp din introduktion för bästa resultat. Är du nyutexaminerad erbjuds du också att gå ett kliniskt utvecklingsår, KUÅ, på 20% av din arbetstid. Det finns även möjlighet att gå ex. MI utbildning, DBT-inriktad omvårdnad samt handledning på avdelningen.

Bostad
Lägenhet finns tillgänglig att hyra i centrala Uppsala för dig i behov av bostad som skriver på en anställning hos oss.


Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, provanställning kan tillämpas.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Anna Wallin 018-611 23 35
Facklig kontaktperson - Vårdförbundet nås via växel 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. 
Urval och tillsättning sker löpande så vänta inte med att skicka din ansökan till oss.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.