Verksamhetsstrateg

Sista ansökningsdag 2024-07-15
Arbetsplats Verksamhetsområde hjärt- och lungsjukdomar
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS773/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Hjärt- och lungsjukdomar är ett stort verksamhetsområde där två tidigare verksamhetsområden gått samman till ett. Inom detta nybildade verksamhetsområdet är nu all hjärt- och lungsjukvård inom Akademiska sjukhuset samlad.

Inom hjärt- och lungsjukdomar ingår avancerad vård till hjärt- och lungsjuka patienter. Inom thoraxverksamheten ryms en egen operationsavdelning, intensivvårdsavdelning samt thoraxkirurgisk vårdavdelning. Vidare består verksamhetsområde hjärt- och Lungsjukdomar av sektioner för hjärtsjukdomar, lungsjukdomar, klinisk fysiologi och thoraxkirurgi. Totalt består verksamhetsområdet av tre slutenvårdsavdelningar, veckovård och dagvård, tre mottagningar, PCI-lab, arytmilab och en stor diagnostisk verksamhet inom klinisk fysiologi. Ett intensivt forsknings- och utvecklingsarbete har lett fram till de högeffektiva verksamheter vi har idag. Vi har ett stort uppdrag i Sjukvårdsregion Mellansverige, varifrån en hög andel av våra patienter kommer.

Ditt uppdrag

Tjänsten som verksamhetsstrateg är en kommunikativ roll med samordning och förändringsledning av viktiga strategiska utvecklingsfrågor som verksamheten är i behov av. Arbete med chefs- och ledarskapsutveckling ingår, exempelvis med uppdrag som mentor. Du arbetar i nära samarbete med verksamhetschef, övriga chefer och medarbetare inom verksamhetsområdet. Du svarar direkt till verksamhetschef.

Dina kvalifikationer

Du är grundutbildad inom hälso- och sjukvården med mångårig erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvårdssektorn. Erfarenhet av arbete inom olika delar av universitetssjukvården så som olika specialiteter, öppen- och slutenvård, akutsjukvård och kroniska sjukdomar samt med olika professioner är meriterande liksom bred erfarenhet. Du har gedigen erfarenhet av ledningsarbete på olika nivåer inom universitetssjukvården, också på sjukhusledningsnivå, och av förändringsledning i komplex verksamhet. Du har erfarenhet både av att leda andra chefer och av mentorskap åt chefer och ledare. Kännedom om Akademiska sjukhusets verksamheter är meriterande.

Din kompetens

Vi söker dig som har ett stort engagemang inom hälso- och sjukvårdssektorn, som är både analytisk och beslutsmässig. Du har ett strategiskt synsätt och i kombination med bred erfarenhet enligt ovan har du förmåga att skapa helhetsperspektiv i komplexa frågeställningar, dra slutsatser och agera utifrån dessa. Du vill och har förmåga att arbeta och röra dig i en komplex verksamhet där kommunikation och samarbete med olika specialiteter och professioner är viktiga faktorer. Du har fallenhet för att stödja och coacha chefer och ledare.

Vi erbjuder

Vi erbjuder tillsvidareanställning på heltid med arbetstid förlagd måndag-fredag. Tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

För ytterligare information, kontakta:
Verksamhetschef Laila Hellgren Johansson, 018-611 40 54
Facklig företrädare nås via växeln, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.