Verksamhetschef

Sista ansökningsdag 2024-08-10
Arbetsplats Akademiskt primärvårdcentrum forskning och Forskning funktionshinder
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH227/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vill du arbeta som verksamhetschef för forskning vid Nära vård och hälsas FoUU-enhet?

Vi söker nu dig som vill vara en del av och leda vårt arbete med att möjliggöra, främja och bedriva verksamhetsnära klinisk forskning i Nära vård och hälsa.

Vi söker en verksamhetschef för våra verksamheter Akademiskt primärvårdcentrum (APC) Forskning och Forskning Funktionshinder. Tjänsten som verksamhetschef kan kombineras med egen forskning inom ramen för en adjungering vid universitet/högskola och/eller klinisk tjänstgöring upp till 50% inom förvaltningen. Du är anställd i din grundprofession med ett chefsförordnande på 3 år med möjlighet till förlängning.

Introduktion till uppdraget samt chefsutbildning kommer att ingå. Region Uppsala och Nära vård och hälsa satsar på trygga anställningar och bra förmåner. Läs om förmånerna här.

Ditt uppdrag

Vi söker dig som vill vara med och bidra till en förbättrad hälsa och livskvalitet för våra invånare i Uppsala län genom att leda forskningsarbetet inom förvaltningen som verksamhetschef. Vi erbjuder ett spännande arbete i en positiv och kreativ verksamhet.

Som verksamhetschef hos oss kommer du att på uppdrag av FoUU-chef planera, organisera och leda arbetet. Du kommer att ha självständigt personalansvar, vilket bland annat innebär rekrytering, medarbetar- och lönesamtal, arbetsmiljö samt rehabilitering. Du kommer att ingå i en multiprofessionell verksamhet som består av kliniska lektorer, samordnare, forskningssjuksköterska och doktorander. Ditt uppdrag är att skapa och sprida trygghet genom ett närvarande, kommunikativt, tillitsfullt ledarskap. I ditt uppdrag ligger också ett strategiskt ansvar för verksamhetens uppbyggnad, uppföljning och utveckling samt ekonomi. Du kommer ingå i FoUUs ledningsgrupp.

I uppdraget som verksamhetschef ingår även att delta i olika arbetsgrupper och styrgrupper både inom förvaltningen och på förvaltningsövergripande nivå samt i samverkan med Uppsala universitet och länets kommuner. Som verksamhetschef ingår bla att vara sakkunnig i forskningsfrågor, ansvara för handläggning av forskningsstudier och datauttag, ha kursansvar för vetenskapligt förhållningssätt för ST-läkare i allmänmedicin samt att ingå i Nära vård och hälsas forskningsråd och FoUU-rådet i allmänmedicin. 

Din kompetens

Vi söker dig som har en doktorsexamen inom, för uppdraget, lämpligt område. Du har flerårig forskningserfarenhet av vikt för förvaltningens verksamheter. Det är meriterande för tjänsten om du är specialist i allmänmedicin. Du har erfarenhet av att verksamhetsleda forskningsverksamhet inom en politiskt styrd organisation med fokus på primärvård och funktionshinder. Du har erfarenhet av
forskningsrelaterad handledning och undervisning med inriktning mot forskningsmetodik och vetenskapligt förhållningssätt. Du har också erfarenhet av regulatoriska området tex kring forskningsrelaterad etik och lagstiftning.

Du tillämpar ett nära, coachande och tillitsbaserat ledarskap. Det är meriterade med tidigare chefserfarenhet. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och förmåga att kommunicera. Du är väl införstådd med ditt uppdrag som arbetsgivarföreträdare, dina befogenheter och målen för verksamheten och kan kommunicera detta till andra chefer och medarbetare både internt och externt. Vi ser vidare att du är resultatorienterad och har erfarenhet av att planera och leda processer mot uppsatta mål.

Detta är en tjänst för dig som är idérik, driven, lyhörd, nyfiken, samhällsintresserad och motiverad av att arbeta i ett ledande uppdrag. Ditt förhållningssätt präglas av öppenhet och framåtanda.

Vi fäster stort värde vid personlig lämplighet.

Vår verksamhet

APC Forskning och Forskning Funktionshinder tillhör FoUU-enheten på förvaltningen Nära vård och hälsa i Region Uppsala. Vår verksamhet möjliggör, stödjer och bedriver verksamhetsnära forskning genom nära samverkan med våra olika verksamheter. Vi samverkar särskilt med Uppsala universitet för att främja klinisk verksamhetsnära forskning. Ett viktigt uppdrag är även att sprida kunskap, resultat och idéer. Arbetsplatsen ligger på Kungsgärdet i centrala Uppsala. Vi har även en forskningsmottagning som ligger på Samariterhemmet i centrala Uppsala.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om oss, våra arbetsuppgifter och uppdrag är du välkommen att kontakta biträdande förvaltningsdirektör Anne Johansson på anne.johansson@regionuppsala.se, tel 018-617 23 11 eller tf FoUU chef Hanna Fagerlind hanna.fagerlind@regionuppsala.se

Fackliga representanter nås via växeln för Region Uppsala, 018-611 00 00.

Ansökan

Ansök via länken nedan. Bifoga CV och andra relevanta bilagor som styrker din kompetens. Vi vill ha din ansökan senast 10 augusti 2024.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa växeln 018-611 00 00 och be om att få komma i kontakt med HR-specialist säkerhet så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att fylla i ansökningsformuläret.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.