Fysioterapeut, vikariat

Sista ansökningsdag 2024-07-21
Arbetsplats Närvårdsavdelningen i Tierp & Älvkarleby
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH240/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vi söker en fysioterapeut till Närvårdsavdelningen i Tierp & Älvkarleby!

Vi är ett glatt gäng som trivs tillsammans och som nu ser fram emot att du blir en i teamet! Vi erbjuder dig en trygg och utvecklande miljö, där vi behandlar patienter med många olika diagnoser. Tjänsten är ett vikariat på 50-100% med tillträde enligt överenskommelse. Vikariatet är på ett år med eventuell möjlighet till förlängning.

Hos oss på Region Uppsala får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Ditt uppdrag

Arbetet som fysioterapeut hos oss på närvårdavdelningen är självständigt och varierat. Arbetet som fysioterapeut hos oss kommer innebär att utföra bedömningar, planera och utvärdera insatser  och förskriva förflyttningshjälpmedel. En viktig del i arbetet innebär att tillsammans med vårdteamet på Närvårdsavdelningen göra bedömning av patientens behov och planera träning efter behov.

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut med tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är meriterande om du kan förskriva gånghjälpmedel och har kännedom om systemet Cosmic. Känner du till verksamheten är det meriterande. 

Som person är du positiv, prestigelös och empatisk med förmåga att se patientens behov. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår verksamhet

Närvårdsavdelningen är en 24/7 verksamhet placerad i lokaler som finns i Vårdcentrum Tierp, mellan Uppsala och Gävle, med goda pendlingsmöjligheter. Verksamheten startade upp slutenvårdsplatserna 16/1 2023 med en mindre verksamhet. Idag är alla slutenvårdsplatser öppna. Uppdraget är på primärvårdsnivå från 17 år och uppåt. Verksamheten vänder sig i första hand mot äldre patienter med komplexa behov och som behöver inneliggande sjukvård men inte kräver sjukhusets resurser. Viss dagvård kommer också kunna erbjudas.

Vi arbetar utifrån personcentrerad vård och synsätt både mot patienter, anhöriga, kollegor och samarbetspartners. Samverkan mellan olika vårdgivare är viktigt för oss för att få en sömlös vård. Vi arbetar tillsammans för att skapa en sammanhållen vårdprocess där alla vet sin roll och där alla kan bidra till tydlighet och trygghet för patienter och anhöriga. Stor vikt läggs på att även patienten har en självklar delaktighet i planeringen av sin vård.

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om oss och jobbet är du välkommen att kontakta verksamhetschef Therese Annas-Ljung therese.annas.ljung@regionuppsala.se, eller gruppchef Nathalie Henriksson nathalie.henriksson@regionuppsala.se.

Du kan även kontakta representanter från de fackliga organisationerna som nås via växeln för Region Uppsala, 018-611 00 00.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via länken nedan, senast 21 juli 2024. Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Bifoga även kopia av din yrkeslegitimation inom sjukvård och andra handlingar som styrker din erfarenhet och kompetens.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa växeln 018-611 00 00 och be om att få komma i kontakt med HR-specialist säkerhet så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att fylla i ansökningsformuläret.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa

Våra 1800 medarbetare arbetar med nära vård och hälsa i Uppsala län. Vi har ett brett utbud av tjänster inom första linjens vård. Våra patienter möter oss på Region Uppsalas egna vårdcentraler eller inom habilitering och vi ger råd på telefon via 1177. Utbildning, forskning och utveckling är viktigt för oss, eftersom vi anpassar vårt utbud utifrån invånarnas behov. Redan nu erbjuder vi mobila team, videobesök och smarta e-tjänster.