Studierektor – Nuklearmedicin

Sista ansökningsdag 2024-08-19
Arbetsplats Verksamhetsområde bild- och funktionsmedicinskt centrum
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS791/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Vi strävar med engagemang och kunskap efter att bli det ledande universitetssjukhuset i Sverige. Vi är en högt specialiserad verksamhet som långsiktigt fokuserar på forskning och utveckling där vi hoppas att du kan bli en viktig del. Vid sektionen för molekylär diagnostik (MOL) på BFC utförs undersökningar inte bara för Akademiska sjukhuset utan också för sjukhus inom och utanför vår region.

Onkologi är en viktig del av vår verksamhet och fler och fler vårdplaner innefattar nuklearmedicinska undersökningar dels i primär diagnostik och dels i uppföljning efter behandling. Just nu är tillgången till att utföra och tolka undersökningar en av de viktigaste faktorerna att förbättra i cancervården.

Ditt uppdrag

I arbetsuppgifterna ingår att strukturera och planera utbildning av läkare i onkologisk radiologi med fokus på nuklearmedicinska metoder inklusive PET. I arbetet ingår också att hålla kontakt med studierektorer från närliggande sjukhus för en långsiktig planering och gemensamma utbildningstillfällen i seminarieform. Det ingår också personlig handledning för dem som tjänstgör i Uppsala.

Dina kvalifikationer

Du är legitimerad läkare med specialistkompetens inom bild- och funktionsmedicin och nuklearmedicin med klinisk erfarenhet om minst 5 års heltidstjänstgöring efter erhållande om specialistkompentensbevis. Tidigare erfarenhet av undervisning är en fördel.

Vi erbjuder

Vi har möjlighet att erbjuda två halvtidstjänster från 1 september till 31 december 2024. Kortare tid för en fokuserad insats är också möjligt. Tillträde enligt överenskommelse. Om arbetet fungerar väl kan det komma att förlängas. 

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Verksamhetschef Per Eckerbom, 018-611 06 05
Sektionschef Torsten Danfors, 018-611 99 08.
Facklig kontaktperson Uppsala Allmänna Läkarförening, Lucyna Neuger 018-612 20 06.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:

Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.