Regional utvecklingsledare

Sista ansökningsdag 2024-08-31
Arbetsplats FOU Socialtjänst
Förvaltning Nära vård och hälsa
Referensnummer NVH242/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Regional utvecklingsledare med inriktning på Yrkesresan till FoU Socialtjänst och angränsande hälso- och sjukvård

FoU Socialtjänst och angränsande hälso- och sjukvård (FoU-S) stödjer utvecklingen av en evidensbaserad praktik inom kommunerna i Uppsala län. Det sker i nära samarbete med personal inom socialtjänsten i länet. Verksamheten styrs politiskt av samverkansorganisationen Hälsa, stöd, vård och omsorg (HSVO) där alla länets kommuner samt Region Uppsala är representerade. FoU-S hör organisatoriskt till förvaltningen Nära Vård och Hälsa med cirka 1400 medarbetare.

Välkommen att söka tjänsten som regional utvecklingsledare avseende yrkesresan vid Nära vård och hälsas FoU-avdelning för socialtjänst och angränsande hälso- och sjukvård. Tjänsten är ett vikariat på halvtid till och med december 2024, med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde så snart som möjligt.

Vår verksamhet

Det övergripande uppdraget för FoU-S är att verka för en kunskapsbaserad praktik med god kvalitet och effektivitet till nytta för brukare/patient/invånare inom socialtjänsten och berörd hälso- och sjukvård.

FoU-S stödjer och genomför praktiknära forsknings-, uppföljnings- och utvecklingsprojekt utifrån lokala behov och nationella initiativ. I FoU-S finns en bred expertis inom socialtjänstens verksamhetsområden. Nära samverkan och dialog med andra aktörer är också viktiga verktyg i arbetet. Vi kan erbjuda en miljö med mångsidiga arbetsuppgifter och engagerade kollegor. På FoU-S arbetar bland annat vetenskapliga handledare och regionala utvecklingsledare inom områden som äldre, funktionshinder, barn och unga, skadligt bruk och beroende.

Ditt uppdrag

Som regionala utvecklingsledare för yrkesresan arbetar du med utvecklingsfrågor i samverkan med länets kommuner och angränsande hälso- och sjukvård. I detta ingår att driva delprojekt ”skadligt bruk och beroende” i det nationella projektet Yrkesresan. I detta ingår att hantera lär-plattformen, samarbete med nationella projektteamet, rekrytera utbildare och planera utbildningar i samarbete med kommunerna i länet.

Mer om yrkesresan: Yrkesresan | SKR

Kvalifikationer

Som regional utvecklingsledare för yrkesresan ska du:

  • vara socionom eller ha likvärdig utbildning.
  • ha arbetslivserfarenhet inom projektledning,
  • ha god kännedom och arbetsliverfarenheterfarenhet inom socialtjänst, främst inom myndighetsutövning, barn och unga och inom fältet skadligt bruk och beroende.

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av att leda utvecklingsprojekt,
  • har erfarenhet av att arbeta med olika nätverk inom området.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetet förutsätter goda projektledaregenskaper, god samarbetsförmåga. Du ska vara kommunikativ och ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift i svenska. Tjänsten innebär att du har kontakt med flera olika aktörer och kräver förståelse för olika verksamheter. Det är viktigt med ett intresse för att arbeta utvecklingsinriktat tillsammans med yrkesverksamma inom kommunernas socialtjänster.

Vill du veta mer?

Mer upplysningar lämnas gärna av enhetschef Nima Najafi, tel. 018 617 23 07.

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan via länken nedan! Bifoga intyg på det som styrker din åberopade kompetens tillsammans med din ansökan. Vi vill ha din ansökan senast den 31 augusti. Skicka gärna in din ansökan redan idag då intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Du som söker jobb och har skyddade personuppgifter ska ringa växeln 018-611 00 00 och be om att få komma i kontakt med HR-specialist säkerhet så kommer du bli guidad vidare för en säker ansökningsprocess. Du ska inte ansöka genom att fylla i ansökningsformuläret.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare

Sök jobbet

Om Nära vård och hälsa