Specialistläkare gynekologi

Sista ansökningsdag 2024-08-04
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnosjukvård
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS793/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Kvinnosjukvården omfattar sektion obstetrik och sektion gynekologi inklusive Reproduktionscentrum. Akademiska sjukhuset är ett universitetssjukhus och vi bedriver både öppen- och slutenvård för Regionen och Uppsala län. Vi har en hög forskningsaktivitet och ett stort utbildningsansvar. Vårt samarbete med Institutionen för Kvinnors och Barns hälsa vid Uppsala universitet är gott och givande. Våra ledord är ödmjukhet, långsiktighet och skicklighet.

Inom gynsektionen finns en stor gynekologisk akutmottagning med dygnet runt verksamhet, där den sökande skulle arbeta som dagbakjour, en gynekologisk avdelning med akuta gynekologiska patienter, elektiva benigna gynekologiska patienter och gyncancerpatienter. Tjänstgöring som ansvarig specialist på gynavdelningen och på gynmottagningen samt på gynoperation, huvudsakligen på Samariterhemmets operationsavdelning, skulle ingå i tjänsten.
Vårt endometriosteam är multiprofessionellt med gedigen kunskap och lång erfarenhet inom området. Vi har även uppdrag att driva Nationell högspecialiserad vård inom endometrios kirurgi.

På Bäckenbottencentrum Akademiska sjukhuset bedöms och behandlas alla typer av urogynekologiska besvär inklusive prolapsbesvär, förlossningsskador och vulvabesvär. Vi har en omfattande urogynekologisk kirurgisk verksamhet som till största del utförs på Samariterhemmetsoperationsavdelning. På Bäckenbottencentrum arbetar ett multidisciplinärt team med lång erfarenhet av avancerad urogynekologisk behandling med goda resultat.

Ditt uppdrag

Vi söker en specialistläkare till sektionen för gynekologi, för arbete huvudsakligen inom området benign gynekologi, endometrios och urogynekologi. Vi ser gärna att den sökande är har erfarenhet och kompetens inom högriskobstetrik då tjänsten innebär jourtjänstgöring som husjour på förlossningen, Akademiska sjukhuset. Även undervisningserfarenhet är meriterande. Som en av specialistläkarna på gynsektionen kommer du utöver ditt kliniska uppdrag, att ha ett viktigt uppdrag i att handleda och undervisa yngre kollegor, övrig sjukvårdspersonal och studenter.

Dina kvalifikationer

Vi söker en specialistläkare inom obstetrik och gynekologi med klinisk erfarenhet inom högriskobstetrik och gynekologi, till en specialistläkartjänst på gynsektionen. Som universitetssjukhus så ser vi gärna att du har forskningsintresse och pedagogiska meriter. Undervisningserfarenhet är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Tillsvidaretjänst på heltid med start enligt överenskommelse. Jourtjänstgöring ingår.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Sektionschef Sara Sohlberg, 018-611 57 29
Verksamhetschef Gudlaug Sverrisdottir, 018-611 98 82
Facklig kontaktperson UAL Kajsa Wahlgren, 018-617 45 89

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan.

OBS! Viktig information gällande din ansökan:

Bifoga samtliga handlingar som styrker kompetenskraven; dvs CV och personligt brev och ditt specialistbevis. Även om du har sökt tjänster hos oss på Akademiska sjukhuset tidigare behöver du skicka in dessa dokument för att det ska vara en komplett ansökan.

För att din ansökan ska kunna bedömas av Sakkunniggruppen är det viktigt att alla anställningshandlingar är oss till handa senast sista ansökningsdag. En ofullständig ansökan kommer inte tas vidare i anställningsprocessen. Tillsättning av specialistläkartjänster på universitetssjukhus måste sakkunnigprövas (Hälso- och sjukvårdsförordningen (2017:80) 5 kap. 8§) och dokumenten är nödvändiga för sakkunnigprövningen.

Tjänsteförslagen publiceras på Region Uppsalas anslagstavla https://regionuppsala.se/politik-och-paverkan/handlingar/anslagstavla/

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.