Kurator till Kvinnofridslinjen

Sista ansökningsdag 2024-08-18
Arbetsplats Verksamhetsområde kvinnofridsenheten
Förvaltning Akademiska sjukhuset
Referensnummer AS797/2024
Sök jobbet

Beskrivning av tjänsten

Vår verksamhet

Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) vid Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset har regeringens uppdrag att höja kunskapen nationellt om mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt våld i samkönade relationer samt ge stöd till våldsutsatta vilket sker via de fyra nationella stödlinjerna för våldsutsatta. De fyra stödlinjerna, Kvinnofridslinjen, Stödlinjen för män, Stödlinjen för transpersoner samt Rätt att välja, ger telefonstöd till personer som utsätts eller utsatts för fysiskt, psykiskt, ekonomiskt, sexuellt våld av närstående eller sexuellt våld av en okänd person. Även anhöriga och yrkesverksamma, som i sitt arbete möter våldsutsatta är välkomna att ringa.

NCK har fått i uppdrag att utöka stödet till våldsutsatta i nära relation med att erbjuda stöd via chatt. Uppdraget är att erbjuda chattfunktion oavsett ålder. Chatten kommer drivas som ett ytterligare stödverktyg där den som tar kontakt kan ha chattsamtal kring sin våldsutsatthet.

Detta nationella uppdrag innebär att vi behöver öka vår bemanning och vi söker därför fler medarbetare som vill ge samtalsstöd via främst chatt men också via telefon till våra olika målgrupper. Arbetet i stödlinjerna innebär fysisk närvaro på arbetsplatsen, vilken är förlagd i Uppsala. Det finns inte möjlighet till distansarbete.

Ditt uppdrag

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att ge professionellt stöd till de som utsätts eller har utsatts för psykiskt, fysiskt, ekonomiskt och sexuellt våld, via chatt och telefonsamtal. Du kommer också att chatta eller/och samtala med anhöriga och professionella som behöver vägledning i hur de kan ge stöd till den våldsutsatta. Ditt arbete kommer innebära tjänstgöring via chatt och telefonsamtal vid de fyra nationella stödlinjerna för våldsutsatta med schemalagd arbetstid, vilket innebär rotationstjänst dag/kväll/natt.

Vill du läsa mer om vårt uppdrag kan du själv gå in på NCK:s hemsida Start - Nationellt centrum för kvinnofrid (NCK) - Uppsala universitet (uu.se)

Dina kvalifikationer

Vi söker dig med lämplig högskoleutbildning med människovårdande inriktning och med minst 5-års yrkeserfarenhet av att möta människor i kris.

Erfarenhet av arbete med samtal via chatt, samtalsutbildning i MI och universitetsutbildning om mäns våld mot kvinnor/våld i nära relation är starkt meriterande. All samtalskommunikation sker via ett webbaserat IT-system, vilket innebär att datorvana underlättar arbetet.

Din kompetens

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet så som samarbetsförmåga och förmågan att skapa en god relation i digitala- och muntliga samtal. Referenstagning är därför en viktig del i rekryteringen.

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tillsvidaretjänst på Kvinnofridslinjen med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Tjänstgöringsgrad upp till 100%, kan diskuteras utifrån egna behov. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi ser med fördel om du kan kombinera ditt arbete på stödlinjerna med annat arbete som passar med oregelbunden arbetstid. Du kommer i samband med introduktionen få verksamhetsspecifik utbildning gällande gruppernas våldsutsatthet.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här.

Vill du veta mer?

Avdelningschef Kvinnofridsenheten Anna Häger, 018-617 00 79
Facklig kontaktperson Charlotte Wenström hos SSR, 018-611 27 92

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan via länken nedan. Urval och tillsättning kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka din ansökan till oss!

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Region Uppsala krigsplacerar all tillsvidareanställd personal utifrån totalförsvarets behov. Detta innebär för den enskilda medarbetaren inga förpliktelser i fredstid utan är enkom en planeringsåtgärd.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Sök jobbet

Om Akademiska sjukhuset

Vi är Akademiska sjukhuset – ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är vi leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Hos oss pågår det något hela tiden – ett nytt liv ser dagens ljus, en mormor opereras, en kollega hyllas som livets hjälte. Vi tror att ärlighet varar längst och det är ingen hemlighet att vi behöver bli fler. Som kollega till oss får du vara med om mycket. Hårda prövningar men också fantastiska händelser, stark gemenskap och stöttning från kollegor och medmänniskor. För att se delar ur vår verklighet, besök vår fotoutställning på akademiskafotoutstallning.se.

Välkommen med din ansökan och bli en del av oss.